8 Noiembrie 2013 publicat în Bebe 1 share-uri

Cu siguranta toate mamicile isi doresc ca intreg corpul puiului lor sa se bucure de efectele benefice pe care aerul le are asupra pielii. Pielea, cel mai mare organ senzorial al micutului, reprezinta “fereastra lui catre lume”.

Comunicat de presa

Pielea bebelusului tau este deosebit de importanta, de aceea trebuie ingrijita cu mare atentie nu numai pentru a-i mentine sanatatea, dar si pentru a crea, in acelasi timp, multe oportunitati de atingere, contribuind astfel la intarirea legaturii dintre tine si bebelusul tau.

Cand este mic, iar cuvintele nu au inca o semnificatie aparte pentru puiul tau, o simpla atingere inseamna totul, indiferent ca este vorba despre schimbarea scutecului sau despre o imbratisare. Atingerea si afectiunea ta relaxeaza milioane de terminatii nervoase din pielea lui, reducand stresul si facandu-l pe micut sa se simta protejat si iubit. Este o experienta nepretuita in crearea unei legaturi puternice intre voi, ca mama si copilas.

Medicul pediatru Roxana Pusca, expert Pampers, sfatuieste: “Pentru ca bebelusii adora sa fie atinsi, mangaiati, imbratisati, o buna modalitate de a le permite acestora sa experimenteze diferite senzatii prin intermediul pielii este si aceea de a-i lasa in casa in scutecel, in conditiile unei temperaturi adecvate, care sa permita acest lucru. Aproape toate mesajele pe care le primesc de la lumea inconjuratoare, noua si neexplorata, le vor parveni la inceput prin piele, deoarece simtul tactil este primul simt care se dezvolta. Experimentand tot felul de atingeri, bebelusii vor deveni din ce in ce mai curiosi si mai curajosi, dobandind mai multa mobilitate si dezvoltand abilitati motrice complexe.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 


In plus, contactul dintre pielea bebelusului si cea a mamei stimuleaza eliberarea oxitocinei (hormon prezent la nivelul creierului), care reduce nivelul hormonilor de stres, avand efect calmant si contribuind la stabilirea unei relatii cu celalalt. Micutii de toate varstele resimt dragostea mamei prin intermediul atingerilor. Spre exemplu, in timpul masajului, atingerile delicate si afectuoase ajuta la imbunatarirea ritmului respiratiei, circulatiei, digestiei si metabolismului, contribuind la intarirea sistemului imunitar”.

Pentru ca puiul tau sa beneficieze de cea mai buna ingrijire, scutecele Pampers Premium Care ajuta pielea micutului tau sa respire. Oferind pielii o protectie de 5 stele, acestea sunt cele mai subtiri scutece, ce mentin uscata pielea celui mic pana la 12 ore. Pe langa tehnologia inovatoare ce permite pielii sa respire, scutecele vin (pentru marimile 1-3) cu un sistem unic tip fagure, ce absoarbe atat umezeala, cat si scaunele moi. Pielea atat de fragila a bebelusului se va simti bine in materialul moale ca bumbacul, placut la atingere, in timp ce benzile laterale elastice se potrivesc perfect in jurul burticii, permitandu-i micutului sa se miste in voie.

5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Foto bebe@Shutterstock.com

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri