Reprezentantele sexului frumos nu se lasa mai prejos cand vine vorba despre managementul unei afaceri si in unele domenii ii depasesc de departe pe barbati.

Domeniul afacerilor a fost privit mereu ca un teritoriu exclusiv masculin, insa in ultimii ani femeile isi revendica locul bine meritat in lumea businessului. Reprezentantele sexului frumos nu se lasa mai prejos cand vine vorba despre managementul unei afaceri si in unele domenii ii depasesc de departe pe barbati.

Un studiu citat de Wall Street arata ca tendinta actuala in mediul de afaceri este de estompare a diferentelor de gen in cazul managerilor si al executivilor de la varful organizatiilor. In America de Nord, femeile sunt cel mai bine reprezentate in managementul de top al businessurilor, ocupand 20% din totalul general. Chiar si in 2016, cand in majoritatea tarilor femeile au inceput sa aiba acces mai usor la functii importante, balanta se inclina tot in favoarea barbatilor. Exista insa si cateva domenii in care un manager femeie se va descurca mult mai bine decat un barbat.

Iata cateva businessuri in care femeile exceleaza si care prospera tocmai datorita unor manageri femei.

1. Saloane de infrumusetare

Majoritatea afacerilor care au ca public tinta femeile ar trebui conduse tot de femei, pentru ca noi intelegem mult mai bine nevoile publicului. Stim cat de mult conteaza timpul in viata noastra, deoarece facem zi de zi echilibristica intre serviciul si viata de familie, asa ca noi putem sa ne pliem mult mai bine pe dorintele clientelor decat ar face-o un barbat.

Cand vrei sa deschizi un salon de infrumusetare sau ai deja unul, un aspect cheie este perfectionarea permanenta a personalului, astfel incat sa fie la curent cu tehnicile de beauty si sa poata sa ofere servicii de cea mai buna calitate. Daca nu iti permiti inca platirea unor cursuri de perfectionare, ai la dispozitie tutoriale oferite de distribuitorii de produse de beauty. Am gasit aici un astfel de material video care le-ar putea fi de mare ajutor profesionistelor din domeniul manichiurii. Astfel de ghiduri detaliate poti gasi si cand vine vorba despre make-up sau noi tehnici de tundere.

Un salon care ofera servicii complete de infrumusetare, de la coafor, la cosmetica, manichiura si pedichiura, si care este condus de o femeie va putea sa ofere servicii de mult mai buna calitate clientelor sale, deoarece le cunoaste nevoile. Noi observam cu mult mai multa usurinta unde este loc de imbunatatiri in serviciile pe care le presteaza si care sunt punctele forte ale salonului.

2. Event planning



Cand vine vorba despre organizarea unui eveniment, o femeie stie mult mai bine decat un barbat sa puna la punct toate detaliile. Firmele specializate in planificarea nuntilor, a botezurilor sau a evenimentelor de business vor avea o evolutie mult mai buna atunci cand la carma lor se afla o femeie, deoarece noi avem talente innascute necesare acestui tip de business. Ne referim la abilitati de comunicare, la atentia la detalii si la impacarea nevoilor clientului cu bugetul.

Acest tip de business a cunoscut o dezvoltare uimitoare in ultimii ani si asta pentru ca tot mai multe persoane prefera sa economiseasca timp si energie apeland la serviciile acestor firme. Femeile care si-au organizat propria nunta pot sa confirme, cu siguranta, cat de mult le-ar fi ajutat un profesionist in planificarea acestui eveniment.

3. Interior design



Abilitatea de a imbina intr-un mod cat mai placut obiectele de mobilier dintr-o locuinta a fost mereu un atu al femeilor. Noi stim cel mai bine sa alegem obiectele decorative pentru o casa si sa construim un ambient prielnic pentru intreaga familie. Aceste talente ale noastre ne recomanda ca fiind manageri perfecti pentru o firma de design interior.

Un alt talent care ne ajuta enorm atunci cand conducem un astfel de business este si latura artistica, pentru ca se stie ca la femei este mult mai bine dezvoltata decat la barbati. De altfel, este demonstrat stiintific faptul ca noi, femeile, putem recunoaste mult mai multe nuante decat barbatii, deoarece in comuna primitiva noi eram „culegatoare” si trebuia sa zarim fructele si plantele comestibile de la distante mari.

4. Companiile de recrutare



Angajarea unei persoane noi intr-o organizatie poate fi consumatoare de timp pentru manageri si pentru persoanele de la departamentul de Resurse Umane. Multe corporatii apeleaza la serviciile unei companii specializata in servicii de recrutare, iar in acest domeniu femeile se pricep mult mai bine decat barbatii.

Femeile analizeaza cu mare atentie fiecare persoana cu care intra in contact si sunt niste judecatoare mult mai bune ale naturii umane. Noi putem recunoaste de la un singur interviu un candidat care spune multe si nu ofera cu adevarat nimic, iar acest lucru ne recomanda pentru a conduce o firma de recrutare.

5. Fashion



Un alt domeniu in care excelam este cel de fashion. Indiferent ca vorbim despre haine si accesorii pentru barbati, femei sau copii, o femeie va gestiona mult mai bine un business din acest domeniu decat ar putea-o face un barbat. Noi acordam mult mai multa importanta hainelor, asa ca stim mai bine nevoile clientilor nostri.

In aceasta arie de activitate putem distinge in mod special categoria hainutelor pentru copii. Nimeni nu stie mai bine nevoile copiilor si ale mamicilor decat o femeie. Oricat de mult s-ar stradui un barbat sa patrunda in mintea mamicilor, nu va reusi sa o faca in totalitate. Noi stim diferenta dintre un body de buna calitate si unul sintentic ce ii poate provoca alergii micutului si tot noi intelegem cel mai bine utilitatea unor articole vestimentare pentru copii.

Acestea sunt doar cinci domenii in care femeile si-au dovedit abilitatile, insa adevarul este ca sunt mult mai multe alte arii care ar avea de castigat datorita capacitatilor noastre. Editorii de la revista americana Forbes au listat o serie de aptitudini pe care femeile le au si care barbatilor le lipsesc. Printre acestea se numara faptul ca femeile observa oportunitatile pe care le au in orice imprejurare, gandesc strategii pe termen lung si sunt adevarate maestre ale comunicarii, reusind sa conduca echipe de profesionisti tocmai datorita faptului ca incheaga relatii cu fiecare membru.

Ce parere ai despre domeniile amintite de noi? In ce alte business-uri crezi ca exceleaza femeile?


Sursa foto: pixabay.com, creativecommons.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri