Deja stii ca putine lucruri raman secrete la locul de munca. Iar seful tau stie ca unele detalii este mai bine sa fie tinute departe de angajati, pentru a nu le afecta productivitatea sau impresia despre compania in care lucreaza.

Deja stii ca putine lucruri raman secrete la locul de munca. Iar seful tau stie ca unele detalii este mai bine sa fie tinute departe de angajati, pentru a nu le afecta productivitatea sau impresia despre compania in care lucreaza.

Avem cu totii secrete si seful tau nu face exceptie de la aceasta regula. Insa atunci cand aceste mici secrete iti pot influenta cariera, salariul sau imaginea in fata celorlalti colegi, este mai bine sa le stii din timp. Unele practici sunt negate vehement de multi manageri, in timp ce altele sunt recunoscute cu jumatate de gura. Iata care sunt cele mai importante lucruri pe care ar trebui sa le stii:

Tinutele tale sunt observate si analizate in fiecare zi

Putini sefi spun ca ar face observatii cu privire la felul in care se imbraca o angajata, insa asta nu inseamna ca nu observa si ca nu te sanctioneaza, daca tinutele tale nu sunt potrivite pentru locul de munca. Un decolteu prea generos sau o fusta prea scurta vor atrage atentia intr-un mod pe care nu ti-l doresti.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

In schimb, multi directori spun ca nu ai cum sa dai gres daca porti astfel de haine office, care iti dau un aer profesional si elegant, astfel incat sa faci mereu o impresie de exceptie. Iar dupa cum vezi, aceste haine avantajeaza orice silueta, chit ca ai niste solduri mai proeminente sau un abdomen pe care l-ai dori mai plat.

Este posibil ca toata comunicarea online sa-ti fie monitorizata

Nimic nu este confidential pe calculatorul de la serviciu. Oricat de nepotrivit ti s-ar parea, multe firme tin sub supraveghere nu numai activitatea online a angajatilor, dar si continutul mesajelor pe care le trimit. Asa ca ai grija ce si cu cine vorbesti pe e-mail, chiar si pe cel personal, sau pe serviciile de mesagerie online. In SUA, de exemplu, jumatate dintre companii monitorizeaza activitatea online, iar o treime monitorizeaza si e-mailurile sau mesajele angajatilor, scrie Popsugar.

5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare 5 Seturi complete pentru manichira semipermanentă chiar la tine acasă 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară

Exista discriminare la locul de munca

Oricat de mult ar incerca o companie sa se tina departe de discriminarile de sex, varsta, rasa, nationalitate sau orientare sexuala, peste tot vei intalni o anumita doza de discriminare. Cea mai frecventa este insa discriminarea de varsta. Asta pentru ca managerii sunt tot mai tineri si prefera sa lucreze cu persoane de o varsta apropiata de a lor. Un studiu al Comisiei pentru Oportunitati Egale la Angajare a aratat ca discriminarea de varsta a crescut cu 44% din 1997 pana in prezent.

Seful tau are cativa angajati preferati si de incredere

Aproximativ 60% dintre angajati spun ca si-au considerat seful drept un prieten, insa ca aceasta situatie poate fi o sabie cu doua taisuri. Multi manageri isi iau sub aripa cativa angajati pe care sa ii indrume si sa le devina mentori, insa trebuie sa retii ca asta nu inseamna neaparat o relatie de prietenie. Este dificil sa ai o relatie atat de apropiata cu persoana care trebuie sa te evalueze cat mai obiectiv posibil si sa nu ii discrimineze pe ceilalti angajati doar pentru ca are un preferat.

5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Ca sa primesti marirea de salariu, trebuie sa o ceri

Discutiile despre bani sunt, de cele mai multe ori, inconfortabile si stanjenitoare. Insa daca simti ca meriti sa castigi mai mult, nu este suficient doar sa iti faci treaba bine si sa astepti ca cineva sa observe acest lucru. Intrebati despre diferentele salariale dintre femei si barbati, multi manageri s-au aparat spunand ca barbatii isi negociaza mult mai dur salariul la angajare si cer mai des mariri de salariu decat femeile, scrie Hbr.com.

O discutie sincera, in care sa iti expui punctul de vedere si motivele pentru care consideri ca ar trebui sa primesti mai multi bani, nu are cum sa iti afecteze relatia cu seful tau. Indiferent de raspunsul sau, vei avea garantia ca va retine subiectul discutiei, iti va aprecia curajul si te va trece pe lista la urmatoarele mariri.

Tu te-ai confruntat cu aceste situatii la serviciu? Cum ai reusit sa le faci fata si sa treci peste ele?

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Profesoară înjunghiată de un elev în timpul orei, la Colegiul „Ion Creangă” din București Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani


Sursa foto: Shutterstock, Copyright: Kinga


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri