E important să ai și inspirația de a aborda acest subiect cu inteligență!

Negocierea unui salariu mai mare nu trebuie să fie un proces chinuitor, plin de emoții și nesiguranță. Dacă știi că ceea ce faci la locul de muncă merită răsplătit mai bine, atunci trebuie să ai curajul și responsabilitatea să ceri ceea ce meriți. În același timp, e important să ai și inspirația de a aborda acest subiect cu inteligență.

8 greșeli de evitat cu orice preț când îți negociezi salariul:

1. Nu îți cunoști valoarea

Multe persoane intră într-o negociere de salariu fără să știe exact care le este valoarea în piață, de cele mai multe ori subestimându-se tocmai din acest motiv. Este importat ca înainte de a participa la discuțiile de angajare și negocierile salariale să faci o mică cercetare în domeniul în care activezi şi să vezi cât câștigă în medie o persoană de nivelul tău, cu o experiență similară. Abia apoi poți să-ți pui în valoarea și calitățile de negociatoare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași?

2. Te concentrezi doar pe salariul de bază, fără să faci un calcul complet al beneficiilor

Înainte de a intra în discuții despre salariu, e important să te prezinți cu un calcul bine făcut, pentru a ști care este marja ta de negociere. Un calculator de venituri te va ajuta să îți calculezi impozitele, brutul și netul, pentru a avea o evidență clară a banilor cu care vei rămâne în mână lunar. Alături de salariul de bază, trebuie să ai în vedere și eventuale beneficii pe care le poți primi. De aceea este foarte important să ai perspectivă mult mai largă asupra venitului lunar sau anual, în funcție de oferta completă pe care o poți primi.

3. Crezi că totul este despre tine

O capcană în care poți pica în timpul negocierilor este să vii cu argumente personale pentru a obține un plus la salariu. Faptul că ai rate mari sau angajamente care îți solicită bugetul lunar nu este un argument pentru a câștiga mai mult, motiv pentru care trebuie să păstrezi mereu discuția într-o linie profesionistă. Vorbește despre calitățile tale și plusurile pe care le poți aduce la locul de muncă, acestea fiind singurele care pot sta în picioare.

Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

4. Ești inflexibilă la negocieri

În scenariul în care ai plecat la negocieri cu un salariu în minte, e important să ai în vedere faptul că nu vei obține de fiecare dată ceea ce vrei. Inflexibilitatea într-un astfel de scenariu nu te va ajuta foarte mult și riști astfel să ieși din discuții fără niciun câștig.

5. Aduci vorba despre salariu înaintea angajatorului

Așteaptă de fiecare dată ca angajatorul să propună o sumă. Deseori te vei trezi întrebată care ar fi suma la care te-ai gândit, subiect pe care îl poți ocoli vorbind despre oportunități care te-ar motiva din punct de vedere profesional.

6. Accepți prima ofertă care îți iese în cale

Un al scenariu în care poți greși este acceptarea prime oferte făcute de angajator. Dacă salariul este mult peste ceea ce te-ai fi așteptat, poți accepta, în condițiile în care ți-ai făcut temele și știi că este un venit bun pentru nivelul tău. În caz contrar însă, nu trebuie să te temi să ceri mai mult, dacă simți că nivelul tău este altul.

Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani MAGAZINELE TOMMY JEANS DIN BUCUREȘTI S-AU TRANSFORMAT ÎN HUB-URI CREATIVE PRIN TOMMY JEANS POP-UP EXPERIENCE

7. Crezi că poți negocia un salariu mult mai mare față de suma inițială

Dacă intri într-o astfel de discuție, trebuie să ai în vedere că nu poți obține un salariu dublu față de cel oferit inițial la o negociere. În general, un angajator va avea o marjă de eroare în care poate jongla cu oferta de aproximativ 10 procente.

8. Crezi că poți obține un salariu mai mare printr-o renegociere într-un timp scurt

Dacă oferta nu te mulțumește, nu spune da gândindu-te că poți cere în câteva luni o mărire salarială. S-ar putea să fie o greșeală pe care o vei regreta.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Africa Studio


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri