Gaseste-ti inspiratia in toate momentele frumoase ce vor veni in bucatarie si apuca-te de amenajat cu entuziasm si un plan bine definit.

Bucataria este locul ce transforma o casa in “acasa”, datorita mirosurilor imbietoare ale prajiturilor din cuptor si al mancarii aburinde. E spatiul care aduce magia Craciunului pe masa, unde inveti sa tai o ceapa fara lacrimi, fie cu ajutorul unei lamai sau sub apa rece, si locul unde se prepara torturile zilelor de nastere. Gaseste-ti inspiratia in toate momentele frumoase ce vor veni in bucatarie si apuca-te de amenajat cu entuziasm si un plan bine definit.

Contribuim si noi cu cateva idei pentru alegerea unui mobilier de bucatarie potrivit spatiului si familiei tale, precum cel de la Elvila.

1. Ia in calcul intretinerea mobilierului pe termen lung

Daca iti place stilul deschis, cu rafturi pe care sa pui accesorii, cani sau chiar si farfurii, totul la vedere, nu te rezuma doar la faptul ca este un stil modern, in tendinte. Ia in calcul si praful care se depune mult mai usor pe obiectele expuse si ca va trebui sa le cureti sau sa le clatesti mai des. Iar daca ai o pisica sau un copil mic, ar putea fi obiectul unor accidente.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Daca te gandesti sa cumperi mobila lucioasa pentru aspectul ei stralucitor, nu uita ca aceasta este cel mai usor de patat iar amprentele sunt foarte vizibile pe ea. Ar putea fi problematica, intr-o familie cu multi membri.

2. Exploateaza eficient spatiul

O bucatarie completa contine o multime de vase si ustensile care duc, uneori, la o problema de spatiu. Daca ai o bucatarie mica, profita de fiecare centimetru pentru a face loc colectiei tale de farfurii, cratite si accesorii.

Incepe prin a masura chiar si de doua ori dimensiunile bucatariei si gandeste-te cum poti profita de spatiu, fara sa-l aglomerezi. Gatitul necesita mobilitate si este foarte important ca bucataria sa fie aerisita, astfel incat sa te poti misca in voie in timp ce prepari meniul, cat si atunci cand ceilalti membri ai familiei se aduna acolo.

Incearca sa incastrezi electrocasnicele in mobila: cuptorul si plita, masina de spalat vase, ba chiar si frigiderul. In plus, poti profita de spatiul de deasupra frigiderului pentru a amenaja un loc de depozitare, dar poti aduce si dulapurile superioare pana aproape de tavan. Poti adauga dulapuri chiar si deasupra ferestrei, atata timp cat nu deranjeaza sistemul de evacuare al centralei de apartament sau al hotei. Depoziteaza obiecte pe care nu le utilizezi frecvent in locurile din afara ariei pe care o poti accesa cu mana si foloseste o scara, pe care sa o ai la indemana, in bucatarie, pentru momentele cand trebuie sa le iei din dulap.

Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Daca ai rafturi in bucatarie, pastreaza ordinea si curatenia folosind cutii de depozitare cu etichete in care sa depui borcane, vase, cratite sau accesorii. Pastreaza tocatoarele intr-un cos frumos impletit. Adauga usilor dulapurilor sisteme de depozitare pentru obiecte mici: conserve, dulciuri ambalate, sticle.

Poti opta si pentru mese si scaune care se pliaza atunci cand nu sunt folosite.

3. Alege mobila in functie de stilul tau de viata

Studiaza obiceiurile familiei tale si gandeste-te cum pot influenta ele aspectul mobilierului din bucatarie, pe termen lung.

Atunci cand mobilezi o camera, elementele de mobilier ar trebui sa se potriveasc cu scopul camerei. Mobilierul variaza in functie de modul cum folosesti bucataria. De exemplu, daca locuiesti singur si nu ai multi oaspeti, nu este necesara o masa mare de bucatarie. Daca intentionezi sa aduci multi musafiri, insa, este util sa ai o multime de scaune pentru invitati.

5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

In plus, o familie cu copii nu ar trebui sa cumpere mobilier din sticla pentru bucataria lor. Ia in considerare si stilul tau de gatit, pentru a stabili numarul locurilor de depozitare, dar si cel al accesoriilor sau al tipurilor de electrocasnice. Daca majoritatea meselor le iei in oras, atunci rezuma-te la un numar limitat de farfurii, vase si tacamuri, pentru a nu aglomera bucataria cu locuri de depozitare inutile.

Cel mai bun mod de a alege bucataria este stabilindu-ti cateva repere de dinainte si analizand apoi piata, pe site-urile magazinelor de specialitate sau la fata locului. Mobila de bucatarie vine intr-o multitudine de forme si culori, asa ca ia si aceste aspecte in calcul, inainte sa decizi. Armonia elementelor din bucatarie este esentiala pentru un aspect placut.

Sursa foto: Unsplash
https://unsplash.com/photos/kdwahpWYfQo
https://unsplash.com/photos/MP0bgaS_d1c

Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri