10 Iunie 2014 publicat în Cultura 14 share-uri

Existenta este cu adevarat uluitoare. Citind aceste date interesante, nu ai cum sa nu celebrezi faptul ca existi, faptul ca intr-adevar, esti o minune!

Foto: Shutterstock.com; corp, femeie, corp de femeie

Creierul uman poate citi pana la 1000 de cuvinte pe minut

1. Ochiul uman este atat de sensibil incat, daca Pamantul ar fi plat, ai putea sa vezi o lumanare licarind noaptea, la o distanta de 30 de mile.

2. Formula 1 in corpul nostru :) - Impulsurile nervoase calatoresc de la si spre creier, cu o viteza care ajunge la 250 de mile sau aprox 405 km pe ora.

3. Cand te inrosesti, captuseala stomacului tau se inroseste si ea.

4. Creierul uman poate citi pana la 1000 de cuvinte pe minut.

5. In interiorul buricului exista mii de bacterii ce formeaza un ecosistem de marimea unei paduri tropiacale!

6. Cand te-ai indragostit, creierul uman elibereaza un cocktail de hormoni si neurotransmitatori, ceea ce duce la anumite reactii in organism – creste rata batailor inimii pe minut, dispare apetitul pentru somn si simti un sentiment general de entuziasm.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an!

7. Poti vedea razele ultraviolete, doar ca aceasta abilitate este filtrata de lentilele ochilor. Unii oameni si-au facut operatii pentru a scoate aceste lentile ce opresc trecerea razelor ultraviolete, pentru a putea detecta acest tip de lumina.

8. Un corp adult este format din 7 myriade de atomi. In galaxie exista aproximativ 300 de bilioane de stele.

9. Muschii nostri sunt cu mult mai puternici decat am putea crede. Puterea este limitata pentru a ne proteja tendoanele si muschii, dar in caz de pericol si intr-un moment cand creste adrenalina, aceasta limitare a corpului este indepartata si descoperim cat de puternici suntem de fapt!

Foto homepage: Shutterstock.com; corp, mister, om


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri