16 Februarie 2018 publicat în Cultura 28 share-uri

"Call me by Your Name" este capodopera lui Luca Guadagino si una dintre nominalizarile la Oscarul pentru cel mai bun film de anul acesta, dar care cred ca va ramane sigur in memoria noastra ca un film de referinta.

Regizorul Luca Guadagino spune in cel mai sensibil mod o poveste pe care am trait-o cu totii, aceea a primei iubiri, in anii adolescentei. Este o poveste de dragoste dintre Elio Perlman (Timothée Chalamet) si Oliver (Armie Hammer), dar tumultul sufletesc, toate trairile si atingerile, razele soarelui, tensiunea sexuala, frumusetea si confuzia primelor sentimente de iubire sunt evocari pe care cei doi protagonisti le trezesc atat de profund, in fiecare din noi. Iubirea transgreseaza orice limite inventate de oameni si asta mi se pare minunat, faptul ca acest film a reusit sa surprinda o asmenea puritate, care reverbereaza in absolut fiecare.

De la "Call Me by Your Name" pleci cu emotii puternice si amestecate - imagini cinematografice suprapunandu-se cu propria-ti viata si cu senzatia ca pe undeva, lumea aceea emotionala descrisa magnific prin limbajul regizoral al lui Guadagnino este ceva ce apartine fiecaruia in parte si intregii istorii a umanitatii. Despre „Call Me by Your Name” se scrie enorm de mult zilele acestea: „este un film despre o iubire gay”, „este un film despre prima iubire”, „este un film despre iubire in general”, „este un film despre arta si frumusetea Italiei”, dar… este si un film despre o relatie admirabila de familie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie

Sunt multe scene memorabile in acest film si nu as vrea sa ruinez placerea de a le descoperi voi insviva - muzica si imaginile poetice sunt marcante. Totusi, vreau sa marturisesc ca acel moment cand tatal lui Elio, profesorul Perlman ii vorbeste despre dragoste si suferinta imi va ramane pentru multa vreme imprimat in suflet. Este un monolog pe care in adancul sufletului meu mi-as fi dorit poate, sa il aud si eu la momentul potrivit dar in acelasi timp, sunt cuvinte pe care nu imi pare rau ca le-am auzit acum si vor ramane cu mine, pentru tot restul vietii.

Actorul Michael Stuhlbarg in rolul Professorului Perlman a rostit unul dintre cele mai frumoase monoloage din istoria cinematografiei.

Actorul Michael Stuhlbarg, cuvintele tatalui catre fiul care sufera din dragoste, in Call Me By Your Name

Cum isi alina tatal din filmul Call Me by Your Name (n.r. Striga-ma pe numele tau, in trad. adaptata), copilul care sufera din dragoste:

Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad

Cand te astepti mai putin, natura are moduri viclene ca sa ne gaseasca cele mai vulnerabile locuri. Dar doar aminteste-ti: Sunt aici. Chiar acum, poate ca nu vrei sa simti ceva. Poate ca niciodata nu ai vrut sa simti ceva si poate… nu sunt eu acela cu care vrei sa vorbesti despre lucrurile astea acum. Ci simti ceva ce in mod evident s-a intamplat. Uite, ai avut o prietenie frumoasa, poate mai mult decat o prietenie. Si te invidiez. In locul meu, majoritatea parintilor ar spera ca totul sa dispara, rugandu-se ca fiii lor sa cada in picioare. Eu nu sunt un astfel de parinte. Scoatem asa de multe din noi, ca sa ne vindecam de lucruri mai repede si pana la 30 de ani sfarsim falimentari si avem din ce in ce mai putin de oferit, ori de cate ori o luam de la capat cu cineva nou. Dar sa te faci sa nu simti nimic astfel incat sa nu mai fie nimic de simti – ce pierdere!

Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine! Ghid pentru alegerea mobilierului interior Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Si mai lasa-ma sa spun un lucru. Va mai lamuri lucrurile. Eu poate m-am apropiat, dar niciodata nu am avut ceea ce voi doi ati avut. Ceva m-a tinut mereu inapoi ori mi-a stat in cale. Cum iti traiesti viata este problema ta, dar aminteste-ti, inimile si corpurile noastre ne sunt date o singura data. Si pana sa intelegi acest lucru, inima ta va fi epuizata, cat despre corpul tau, vine un moment cand nimeni nu se mai uita la el si cu atat mai putin mai vrea sa se apropie de el. Acum este tristete, durere. Nu o omori si impreuna cu aceasta fericirea pe care ai simtit-o.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri