17 Aprilie 2018 publicat în Cultura 25 share-uri

Mai jos ai 7 personaje literare cu nume de flori:

Se apropie Sf. Gheorghe, iar tu deja ai făcut o comandă mare la o florărie online în București și aștepți cu nerăbdare ca darurile pentru femeile iubite să ajungă. Iar cât timp aștepți, poate te vei delecta cu o cană de cafea și o carte bună, gândindu-te la zâmbetele pe care le vei aduce pe fețele sărbătoritelor. Ca să te ajutăm să te recreezi puțin, ți-am pregătit un articol numai bun de citit și savurat la o ceașcă de ceai. Mai jos ai 7 personaje literare cu nume de flori.

Viola, A douăsprezecea noapte - William Shakespeare

Foto: Pexels

Numele Viola (de la violetă) vine din greacă și reprezintă o floare mov cu petale în formă de inimă. Viola adaugă o pată de culoare și curaj în tabloul pictat de Shakespeare în A douăsprezecea noapte. Nu se teme să spargă tiparele și este o femeie curajoasă, foarte loială fratelui său și nu în ultimul rând, o supraviețuitoare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Ghid pentru alegerea mobilierului interior Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Crizantema - Kevin Henkes

Această frumoasă floare a inspirat numele personajului Crizantema, din cartea pentru copii a autorului Kevin Henkes. Povestea urmărește aventurile Crizantemei, o șoricică nu prea mândră de numele ei, asta până când la școala la care învață își face apariția o nouă profesoară de muzică - Margareta.
 

Katniss Everdeen, Jocurile Foamei - Suzanne Collins

Atât de cunoscută și iubită, Katniss Everdeen și-a luat numele de la o plantă de apă care este și comestibilă. Este denumită în popor ca săgeata apei, iar personajul trilogiei Jocurile Foamei nu face decât să ne demonstreze de fiecare dată că își merită numele.

Daisy Buchann, Marele Gatsby - F. Scott Fitzgerald

Chiar dacă numele ei (margaretă) sugerează delicatețe și candoare, personajul Daisy Buchann este exact opusul. Este o femeie rece și calculată, egoistă și încrezătoare, care ar face orice să își atingă scopul. Chiar dacă ia numele unei flori, asemănările se opresc aici.

MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Primrose Gardener, Stăpânul Inelelor - J.R.R. Tolkien

Poate o știi din film sau poate te-ai familiarizat cu simpatica hobbită din cărți, însă un lucru e sigur. Primrose sau Rosie este într-adevăr demnă de numele primit. O fire calmă și caldă, Rosie se mărită cu Samwise Gamgee la sfârșitul călătoriei acestuia și au împreună 13 copii, toți cu nume de flori.

Narcissa Malfoy, seria Harry Potter - J.K. Rowling

La fel cum sugerează și numele, Narcissa este o femeie egoistă și manipulatoare, însă cu o voință de fier și o putere imensă de sacrificiu când vine momentul să își apere copilul. Numele ei vine de la narcisă, al cărei nume este la rândul ei dat de Narcissus, vânătorul din mitologia greacă atât de preocupat de propriul aspect fizic.

Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Rosa Bud, Misterul lui Edwin Drood - Charles Dickens

La fel cum sugerează și numele său (boboc de trandafir), Rosa Bud este o femeie delicată și dulce, dorită de toți bărbații. Viața sa a fost dată peste cap odată cu dispariția logodnicului său, Edwin Drood. Însă vestea că aceștia s-au despărțit de fapt a ieșit la iveală abia după ce dispariția bărbatului a fost anunțată. O poveste plină de mister și enigme, acest roman este din păcate neterminat. Motivele nu se cunosc nici până în ziua de astăzi.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri