11 Mai 2018 publicat în Cultura 37 share-uri

A concertat pe scene prestigioase din Italia, Franța, Elveția și Germania încântându-și publicul de fiecare dată cu naiul său fermecat.

A concertat pe scene prestigioase din Italia, Franța, Elveția și Germania încântându-și publicul de fiecare dată cu naiul său fermecat. Succesul înregistrat la ediția din anul 2009, în cadrul competiției Das Supertalent Germania și ulterior, publicarea primului său CD cu Sony Music, au lansat-o pe scena internatională ca o prestigioasa naistă unanim apreciată.

Cu speranța că nu va fi necesar să facă întregul ocol al Pământului înainte de a concerta și pe scenele din țară spre încântarea publicului românesc, Petruța Cecilia Kupper declară ținându-și strâns nailul la piept: „Copiii mei sunt Soarele din viață mea!”

Gheorghe Zamfir este, va fi și va rămane Mentorul meu! - Petruța Cecilia Kupper

Garbo.ro: Ce inseamnă muzica în viața Ceciliei Küpper? 

PCK: Muzica în viața mea înseamnă BINECUVÂNTARE. Și când rostesc acest cuvânt, mă refer la misiunea pe care Dumnezeu mi-a dat-o. Și anume de a fi Mamă și Muziciană. Prin aceasta sunt de două ori binecuvântată. Mă simt o norocoasă.  

Garbo.ro: Maestrul Gheorghe Zamfir declară în cartea să autobiografică că a fost realmente „convins” cu câteva palme că are talent înnăscut pentru nai... În cazul tău a fost la fel? Cum s-a născut pasiunea pentru nai? Care a fost momentul hotărator în care ai descoperit că acest instrument este cel care te ajută să exprimi cel mai bine muzica interiorității tale?

PCK: La mine a fost destinul. Și vreau să cred, de fapt, așa este... a fost mână lui Dumnezeu. Maestrul Zamfir, a confirmat talentul meu. Prima data când l-am întâlnit pe Maestrul Zamfir la București, (după ce am participat la olimpiadă pe țara) și l-am întrebat dacă într-adevăr merită să continui cu naiul, dânsul mi-a răspuns: "Da, dragă! Ce întrebare e asta? Din100 de elevi care vor să învețe, să cânte la nai, poate doar doi sunt născuți să facă carieră, iar tu ai acest har." Momentul hotărâtor a fost, da!  olimpiada pe țara, de la București precum și ulterior, întâlnirea cu Maestrul.

Garbo.ro: Ai declarat că maestrul Gheorghe Zamfir este modelul pe care l-ai urmat. Cum l-ai descoperit și care a fost parcursul tău formativ?

PCK: Da, este, va fi și va rămane Mentorul meu! După cum am spus mai sus, după olimpiada de la București, cineva din comisie mi-a spus că trebuie să iau legătura cu dânsul deoarece, după doar 4 ani de nai, cântăm la același nivel cu toți ceilalți care deja studiaseră naiul de 8 ani.

Garbo.ro: Sunt anume cerințe particulare pentru a cânta la acest instrument? Care ar fi acestea?

PCK: Sincer, nu știu dar vreau să cred că trebuie să fii ales, de sus. 

Garbo.ro: Cum mânuiești instrumentul cu care intri atât de bine în sintonie? Cum îl tratezi în afara concertului?

PCK: Cu dragoste și respect, ca pe copiii mei!...

Citește mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri