17 Mai 2018 publicat în Cultura 122 share-uri

Grupul Poesis Mvndi lansează proiectul #VIDEOPoetryArt: Amintiri din Strada Poeziei.

Grupul Poesis Mvndi lansează proiectul #VIDEOPoetryArt: Amintiri din Strada Poeziei - proiect la a cărei realizare își reunesc timpul, pasiunile și talentul actorul Silviu Geamanu și artistul vizual Andrei Stan, cu directul aport al poetei-haijin Ana Olimpia.

Promotor al unui act cultural de înaltă ținută artistică, Grupul Poesis Mvndi, fidel principiilor și obiectivelor subliniate în prima sa manifestare cu ocazia primei ediții a Maratonului Poetic World Poetry Day din 2016, se propune că grup independent de manifestare culturală originală în peisajul contemporan, cu scopul de a promova poezia într-un climat de amiciție și generozitate reunind poeții și poetele indiferent de limba în care se exprimă.

„Amintiri din Strada Poeziei - Poesis Mvndi” este o invitație deschisă iubitorilor de poezie sa ne cunoască prin #Minutuldepoezie pe care il vom oferi saptamanal pe Garbo.ro. Proiectul se adresează poeților/poetelor indiferent de vârsta și meridianul pe care trăiesc și scriu și care doresc sa ne propuna din creatiile lor, contribuind astfel la dezvoltarea proiectului. 

E-mail: worldpoetryday.ro@gmail.com

Proiectul contribuie de asemenea si la dezvoltarea celorlalte două inițiative ale grupului, Maratonul Poetic „World Poetry Day - Romania” (21 martie) și „Carmina in Nocte” (21 iunie).

După testul de succes prezentat la Maratonul Poetic WPD 2018, cu poeziile semnate de Aura Dan, următorul poem video, grupul propune poezia Medeei Rosca, al carei vers se desprinde categoric de trairile comune invocand renasterea naturii in sufletele fiecaruia dintre noi:

Mi-e primavară

 - Medeea Roșca

Doamne, aseară am prins un înger în pleoape

și vedeam albastru

și cerul se înclina într-o parte.

Zorii, apoi, ciuguleau bucăți

din zi și din noapte

și ochii mei

abia mai zăreau

îngerul cu aripi curbate.

Mi-e primăvară, Doamne,

și dragostea miroase a

iarbă vernil

și-mi vine să chiui de iubire

in aceasta rotundă

lună de april.

***

Medeea Rosca (1967), s-a născut pe malul Oltului, în oraşul Ramnicu Valcea. Licențiată a Facultății de Drept a Universității bucureștene, scrie poezie și profesează ca jurist, la București. Atrasă de poezie încă din copilarie, a fost încurajată de familie să scrie și, mai târziu, de prietenii săi. Prima poezie a scris-o la 11 ani. În opinia ei, poezia este o poveste despre suflet.

A publicat în revistele „Sintagme literare”, „Creneluri sighisorene”, „Unirea” (Viena).

În anul 2012, a debutat alături de Simona Gheorghe cu volumul „Învoire pentru nemurire”, la Editura Uranus. Ca membră a Cenaclului „Schenk”, a fost publicată în antologia cenaclului din 2018, „Antologie - Poetica: Cenaclul Poetic Schenk”. Membră activa a Grupului „Poësis Mvndi”, a participat la ultimele două ediții a Maratonului Poetic „World Poetry Day - Romania”.

A fost invitată de nenumarate ori la emisiuni de poezie sau la cele strict legate de mediere, la TV Speranta. Își publică cu regularitate poeziile pe pagina sa de Facebook.

Motto-ul său: Dumnezeu da un har fiecaruia; e nevoie sa-l folosim si sa crestem in el!

Foto homepage: Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri