19 Iulie 2018 publicat în Cultura 95 share-uri

Anul Centenarului Romaniei este ocazia perfecta pentru a sarbatori 100 de ani de unitate nationala intr-o seara de diversitate artistica internationala! Pornind de la aceasta idee, Asociatia Nevoia de Educatie, alaturi balerina Alice Minoiu, va invita pe 3 Septembrie 2018, la Gala Regal de Balet la TNB dedicata celebrarii Centenarului Marii Uniri de la 1918, in care balerini straini si romani, care profeseaza in intreaga lume, se vor reuni in Sala Mare a Teatrul National din Bucuresti.

Comunicat de presa

Gala „Regal de Balet la TNB” este un spectacol al excelentei coregrafice! Bucuria implinirii a o suta de ani de la Marea Unire va fi redata prin fiecare pirueta a balerinilor renumiti precum: Iana Salenko si Dinu Tamazlacaru - Berlin State Ballet, Marina Minoiu si Emerson Moose - The Royal Danish Ballet, Robert Enache, Andra Ionete si  Razvan Cacoveanu - Opera Nationala Bucuresti. Acestor balerini li se vor alatura Tudor Moldoveanu si Alexandra Pera - Czech National Ballet, Mihail Sosnovschi, Alaia Rogers si Marian Furnica - Vienna State Ballet, Alban Lendorf - American Ballet Theatre, Calvin Richardson - The Royal Ballet, Akane Ichii - Estonian National Ballet, Maya Negishi - Teatrul de Balet din Sibiu, Amyra Badro - Teatro Principal de Zaragoza, Ana Bodea - artist independent, Cristian Preda - artist independent
    Spectacolul va fi mai mult decat o seara de balet. Este o impletire a artei, a traditiei si a maiestriei desavarsite! Momente indragite ale baletului clasic precum „La Sylphide” cat si lucrari coregrafice de succes „Les Bourgeois” vor fi completate de acordurile marelui compozitor roman George Enescu. Vor fi un liant feeric de legatura intre arta baletului si traditia romaneasca, lucrari spectaculoase incarcate de emotie autentica, energie autohtona si noblete. Jocul coregrafic include, de asemenea, si lucrarile tanarului Ross Freddie Ray, fost balerin al Operei Nationale Bucuresti, absolvent si preminant al Royal Ballet School din Londra, ale lui Radu Poklitaru, Ben Van Cauwenburgh, Andrei Cozlac si Calvin Richardson.
     „Avem nevoie de arta pentru a ne imbogati mintea si spiritul! Avem nevoie de o Romanie culturala care sa ne ofere bucurie!”, subliniaza Alice Minoiu, initiatorul Proiectului. 
     
    Evenimentul este sustinut de sponsorul principal ADREM si de partenerii: Eisberg, Garanti Bank, Promenada MALL, Restaurant Casa Doina, Acrom, Ross Freddie Ray Productions, Casa de Balet, Diamond Boutique, ADAA, Sinziana Iaru Make-Up School, Andra Cosmetics, Pachiu & Associates, Alira, Leonidas. 
    Recomandat de Europa FM 
    „Regal de balet la TNB” este un proiect organizat de Mihai A. Cacoveanu prin Asociatia Nevoia de Educatie(ANE), sub deviza „Celebram Marea Unire prin momente mari de cultura!”. ANE alaturi de Nevoia de Arta, desfasoara evenimente cultural-educationale, sprijinind inovatia si tinerii, avand initiative precum Bacopedia, BAC TV si Pauza de teatru. 
Initiatorul proiectului si co-organizator este Alice Minoiu, balerina si absolventa a Universitatii „Gheorghe Cristea”, sectia Coregrafie, implicata in promovarea artei coregrafice in Romania.
Ne intalnim astfel,  pe 3 Septembrie, intr-un decor spectaculos si plin de grandoarea Salii Mari a Teatrului National Bucuresti, pentru o seara a armoniei dintre trecut, prezent si viitor; un portal spre memoriile pastrate in gand de generatiile unui secol si o sansa de a crea noi amintiri de tinut in suflete. 
Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro si in oficiile Postei Romane semnalizate Bilete.ro. De asemenea, biletele spre calatoria intr-o poveste a gratiei si a idealurilor prin miscare pe care o organizam in aceasta toamna, se vor gasi si pe www.mystage.ro, precum si la Casa de bilete a Teatrului National Bucuresti.
Pentru mai multe informatii, va invitam sa accesati evenimentul de pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/regaldebalet/ sau sa ne contactati direct la adresa de e-mail avem@nevoiadeeducatie.ro
    

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri