KINOdiseea, unul dintre cele mai mari festivaluri de filme pentru publicul tanar din Europa Centrala si de Sud-Est, revine in premiera anul acesta cu o editie intermediara, in cadrul saptamanii scoala Altfel.

Comunicat de presa

Dupa ce a adus in ultimii 8 ani publicului cele mai noi, iubite si apreciate filme pentru copii, filme premiate la festivaluri internationale si aclamate de majoritatea criticilor, care rar ajung in cinematografele romanesti, KINOdiseea, unul dintre cele mai mari festivaluri de filme pentru publicul tanar din Europa Centrala si de Sud-Est, revine in premiera anul acesta cu o editie intermediara, in cadrul saptamanii scoala Altfel.

Festivalul se va desfasura intre 15 - 21 mai, atat in Bucuresti, la Cinema Muzeul taranului si Hollywood Multiplex dar si in Arad, la Cinema Arta, in Cluj, la Cinema Dacia si in Pitesti, la Cinema Trivale. La KINOdiseea Altfel, spectatorii vor avea ocazia sa (re)vada filme premiate la editiile din anii trecuti dar si premiere pe ecranele din Romania.

In Bucuresti pot fi vizionate cate doua proiectii pe zi, de luni pana vineri la Cinema Muzeul taranului, de la 10:00 si de la 12:00, si o proiectie pe zi la Hollywood Multiplex, weekendul fiind un adevarat regal de filme premiate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald Test de iubire: Unde îți vei întâlni sufletul pereche în funcție de zodia ta?

Cel mai bun film la KINOdiseea 2016, Blanka, castigator si la Fribourg International Film Festival, Kolkata International Film Festival si prestigiosul festival de film de la Venetia, spune povestea unei fetite de 11 ani, care supravietuieste singura in Manila, cersind si furand de la turisti. intr-o zi ii vine in cap o idee absurda: daca ar fi in stare sa-si cumpere o mama, ar putea duce o viata mai buna. Dar trebuie sa faca eforturi uriase pentru a aduna destul de multi bani. Blanka ruleaza de trei ori in cele doua locatii din Bucuresti.

Intr-un orasel pe malul marii, Sosuke, un baietel de cinci ani, traieste sus, pe o stanca de unde privelistea e fabuloasa. intr-o dimineata, Sosuke o descopera pe Ponyo, un pestisor de aur cu capul prins intr-un borcan de gem. Salvata de baiat, Ponyo devine tot mai fascinata de acesta si nu s-ar mai da dusa, dar Fujimoto, tatal ei, un vrajitor ce traieste pe fundul marii, o forteaza sa se intoarca acasa. "Vreau sa devin om", tipa Ponyo, iar furia lui Fujimoto nu mai cunoaste margini.

De departe cel mai premiat film din KINOdiseea Altfel, cu nu mai putin de 5 premii castigate in anul debutului la Tokyo Anime Award si participari rasplatite in alte 15 festivaluri de film, Ponyo, povestea plina de la magie a lui Hayao Miyazaki poate fi vazut atat in timpul saptamanii cat si in weekend la Bucuresti, la Cinema Muzeul taranului si la Hollywood Multiplex.

Concursul, castigator al Celui mai bun film si al Premiului publicului la KINOdiseea 2014, povesteste cum in Danemarca nu se cauta doar cel mai mare talent muzical, ci si doi copii disparuti fara urma- Karl, stramutat in Copenhaga din satul bunicilor sai si Sawsan, o micuta turcoaica a carei mare dorinta e sa participe la concursul TV de talente.

La Cluj si Arad spectatorii pot vedea filmul Ancai Miruna Lazarescu, La drum cu tata, lansat in cinematografe la inceputul anului. Este povestea a doi frati care, in 1968, incearca sa salveze viata tatalui lor ducandu-l sa fie operat in RFG. Pelicula reuseste sa ne poarte in mijlocul evenimentelor, cand calatoria celor trei eroi este intrerupta de tancurile rusesti iar imensa tensiune a acestei farse a destinului ameninta relatia lor si asa volatila.

De asemenea, toti nostalgicii au ocazia sa revada alaturi de cei mici clasicele Disney Alba ca Zapada si cei sapte pitici, Cartea junglei si Cocosatul de la Notre Dame, filme de neuitat care au bucurat copilaria multor generatii.

Mai multe detalii despre programul festivalului si filme, pe site-ul https://www.kinodiseea.ro/, unde se pot face deja rezervari iar biletele pentru proiectiile din Bucuresti se pot achizitiona de pe de pe www.eventbook.ro. La proiectiile de la Cinema Arta Arad si Cinema Dacia din Cluj intrarea este libera.

KINOdiseea este organizat de Asociatia Culturala Metropolis, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Centrului Municipal de Cultura Arad, Primaria Arad, PrimariaMunicipiului Cluj-Napoca, Consiliul local Cluj-Napoca.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri