6 Martie 2018 publicat în Familie 871 share-uri

Mamele sunt sufletul si energia unei familii. Ele fac un milion de lucruri importante pentru copiii lor si reprezinta cel mai important punct de reper in viata lor. Iata de ce relatia mama - fiica este deosebita.

Iata 7 lucruri pe care sa i le spui fetitei tale si care ii vor folosi toata viata:

1. Spune-i: Esti frumoasa.

Spune-i acest lucru mai ales atunci cand face gesturi dragute, cand ia decizii bune sau cand arata independenta si tarie de caracter. Spune-i ca e frumoasa si atunci cand este ravasita, transpirata dupa joaca sau a muncit greu pentru a indeplini ceva.

In acest fel iti inveti fetita ca adevarata frumusete salasuieste in interior si in gesturile ei pozitive, nu neaparat in felul cum arata in exterior. In felul acesta ea invata sa isi exprime frumusetea in toate dimensiunile sale si mai ales, sa nu se bazeze doar pe aspectul exterior pentru a-si stabili un sens al valorii si acceptarii de sine.


2. Spune-i: Imi pare rau ca nu te simti bine. Sunt aici!

Fii mereu in contact cu sentimentele fetitei tale. Fii interesata de ceea ce simte si ajut-o sa faca sens chiar si atunci cand ea nu reuseste sa navigheze prin apele propriilor emotii. Inteligenta emotionala este unul dintre cele mai valoroase aptitudini pe care le poate invata orice copil pentru a avea succes mai tarziu in viata.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine Leagăn pentru toată copilăria

Dar pentru o viitoare femeie, aceasta abilitate este esentiala, pentru ca fiind in contact cu emotiile ei, ea va sti in primul rand ceea ce vrea si mai apoi sa puna limite sanatoase atunci cand situatiile care apar in viata sa vor cere.

Foto: Pixabay

3. Spune-i: Ce iti doresti sa faci?

In acest mod iti ajuti fetita sa creeze independenta si constienta de sine. Mai mult decat atat, ii arati ca ai incredere in ea si ca poate sa faca propriile greseli, fara a fi judecata pentru acestea. Va simti ca sentimentele si parerile ei sunt importante fiindca tie iti pasa si o intrebi in legatura cu acestea.

4. Spune-i: Sigur vei reusi sa iei cea mai buna decizie.

Copiii se confrunta la randul lor cu tot felul de dileme si este important sa le fim alaturi. Arata-i fetitei tale increderea si suportul tau. Ajut-o sa isi construiasca aceasta constienta de sine – ca este capabila si ca va reusi in ceea ce isi propune. Traim intr-o lume in care fetitele trebuie sa invete sa fie asertive si asumate in deciziile pe care le fac.

Foto homepage: Pexels/ Josh Willink

Citeste mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri