19 Octombrie 2017 publicat în Lifestyle 54 share-uri

Unul dintre cele mai dificile lucruri este sa admitem ca o relatie trebuie sa ia sfarsit, mai ales daca este o relatie care a inceput cu multe promisiuni, sperante si batai de inima. Atunci cand intram intr-o relatie purtam insa niste ochelari cu lentile roz, concentrandu-ne doar asupra aspectelor pozitive ale partenerului, ignorandu-i partile negative. Iata trei semne care arata ca poate, cel mai bine este sa accepti ca trebuie sa inchei o relatie care nu mai merge.

1. Nu ai libertate personala

Relatiile nu inseamna a controla o alta persoana. O relatie inseamna sa ne dam unul celuilalt libertate totala si sa observam ca deciziile noastre sunt aliniate. Fiecare persoana are nevoi unice si cele mai bune relatii sunt acelea unde partenerii indeplinesc nevoile cele mai profunde unul pentru celalalt. Daca observi cum partenerul te controleaza in privinta modului cum iti cheltuiesti banii, cu cine iesi in oras, cum te imbraci sau orice altceva… ia acest comportament ca pe un stegulet rosu. Ca pe un semnal de alarma foarte serios.

Cei care isi controleaza partenerii sunt foarte nesiguri in privinta propriilor abilitati de a-si indeplini si singuri anumite nevoi. Le este frica ca libertatea ii va face pe partenerii lor sa realizeze ca le este mai bine singuri decat in relatie. Un partener cu atasament sigur este increzator in abilitatea sa de a-si satisface nevoile; acesti oameni stiu ca daca partenerii lor pleaca pentru altcineva, relatia nu a fost sa fie pur si simplu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos Caria dentară – ce este și cum se tratează Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul

Poate fi o veste dura la inceput chiar si pentru ei, dar in final acesti oameni sunt capabili sa isi depaseasca durerea si sa constientizeze ca pot fi si alte posibilitati in jur care sa ii implineasca.

 

Foto: Shutterstock

2. In cadrul cuplului nu exista un raport 80/20

Unul dintre cei mai cunoscuti cercetatori din domeniul psihologiei de cuplu, John Gottman, este capabil sa prezica un divort cu 90% acuratete. Cum face acest lucru? Ii observa pe parteneri cum comunica unul cu celalalt si codeaza raportul pozitiv-negativ. Cuplurile ar trebui sa aiba cel putin 80% interactiuni pozitive. Ceilalti 20% potrivit lui Gottman probabil niciodata nu poate fi rezolvat.

Certurile care apar la inceputul unei relatii, vor continua sa ramana niste subiecte de discutie pe tot parcursul relatiei. In loc sa va concentrati asupra acestor surse de conflict, scopul ar fi sa imbunatatiti cei 80%. Daca te gasesti intr-o relatie unde comunicarea tinde catre un raport negativ, aceasta este posibil sa nu fie cea mai sanatoasa.

Ritualuri de Luna Nouă: activarea puterii de manifestare, atragerea dragostei și abundenței A patra conferință Autentic va avea loc pe 30 mai 2023 Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Citeste mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri