In minte exista o energie care creeaza neintrerupt un torent de ganduri.

In minte exista o energie care creeaza neintrerupt un torent de ganduri. Prin intermediul constiintei, tu privesti ceea ce se intampla, ca un pestisor auriu care priveste lumea printr-un acvariu. Gandurile sunt pestisorul auriu, iar tu esti apa.

Omul ignorant gandeste astfel: eu sunt pestisorul auriu; eu sunt aceasta neliniste; eu sunt aceasta frica; eu sunt acest regret. Incepi sa identifici unde anume se afla constiinta. Constiinta este cea care observa aceste ganduri. Gandurile curg prin constiinta, iar constiinta in sine e invizibila si lipsita de forma. Incepi sa te identifici cu observatorul, in loc sa te identifici cu ceea ce este observat.


Foto: Wallenrock /Shutterstock

Pentru a evita si transcende atractia seducatoare a continutului gandirii, o atitudine smerita fata de importanta acesteia dezvaluie rapid ca fara proiectia valorii, 99 la suta din ganduri sunt, in mod evident, doar plictisitoare si banale. Eliberarea de vraja gandurilor le reduce atractivitatea, prin pierderea interesului. Cealalta iluzie consta in credinta ca atentia acordata gandurilor este necesara supravietuirii – desi in realitate, supravietuirea depinde de sine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Prin concentrare intensa, devine evident faptul ca gandurile pot fi abandonate mai grabnic in procesul aparitiei si al formarii lor. Prin concentrare permanenta si renuntare la valoarea lor distractiva, ele vor disparea treptat ca forme recognoscibile, reducandu-se doar la impulsul trecator de a gandi. Recompensa acestui impuls poate fi refuzata. Astfel, devine uimitor de evident faptul ca omul gandeste doar ca o consecinta a dorintei de a face acest lucru si ca gandurile si imaginile au numai o valoare imaginara.

Descoperirea faptului ca omul e cu adevarat sursa gandirii releva faptul ca el nu este nicidecum victima mintii, ci mai degraba autorul fenomenului, datorita intentiei si dorintei sale.

Libertatea e un rezultat al smereniei profunde, care arata ca singurul motiv pentru care un om gandeste este faptul ca vrea sa faca acest lucru, pentru a obtine un beneficiu sau castig existential.

Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate

Autor: David R. Hawkins

* fragment din cartea "Dizovarea Egoului – Realizarea Sinelui"; Editura For You

David R. Hawkins este psihiatru de talie internationala, doctor in medicina, cercetator, dar si un nume cunoscut in domeniul spiritualitatii si al constiintei. Este cunoscut indeosebi pentru teoria piramidei constiintei.

Garbo iti recomanda si articolul:

Dr. David R. Hawkins: PIRAMIDA CONSTIINTEI UMANE sau drumul spre ILUMINARE

Foto homepage: coka /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri