11 Aprilie 2018 publicat în Lifestyle 581 share-uri

Sakura cunoaște o tradiție îndelungată în Japonia și evenimentul înfloririi cireșilor se transformă într-un adevărat spectacol așa cum numai natura îl poate oferi. Descoperă cateva dintre cele mai frumoase imagini ale gingașelor flori de sakura:

Am așteptat atât de mult această primăvară încât tot ce se întâmplă afară, în natură, mi se pare o încântare, iar copacii înfloriți un fel de magie înfloritoare care chiar nu te poate lăsa altfel decât uimit în stare pură și absolută. Aș petrece o zi întreagă (zile) sub un copăcel înflorit, mângâieri călduțe de soare și miros de copaci în floare și iarba crudă.

Și pentru că nu ne întâlnim cu aceste minunății decât o dată pe an, să prelungim această stare de euforie pe care ne-o oferă natura și să ne bucurăm de frumusețea copăceilor înfloriți în parcuri, grădini și chiar și în imagini. Vă oferim câteva dintre cele mai reușite fotografiii care au reușit să surprindă splendoarea primăverii revărsându-se asupra copacilor de cireș din Japonia.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Sakura cunoaște o tradiție îndelungată în Japonia și evenimentul înfloririi cireșilor se transformă într-un adevărat spectacol așa cum numai natura îl poate oferi. “Hanami”, sărbătoarea înfloririi cireșilor, este o practică veche de secole, istoricii afirmând că obiceiul de a lua o gustare sub un cireș sau prun înflorit datează încă din perioada Nară (710-794). Chiar dacă inițial florile de prun erau în centrul atenției, odată cu perioada heian (794–1185), hanami a fost asociat cu precădere cu sakura, florile de cireș japonez.

Și bine au făcut fiindcă nu mi-aș putea imagina această sărbătoare altfel decât infuzată de petale diafane și roz de sakura ornamentală. În plus, în copilărie îmi plăcea să îmi imaginez ca petalele de sakura care cad nu sunt altceva decât lacrimi de înger căzute din cer. Cumva petalele sakura trebuiau să fie aparte și din alte lumi, atât de speciale că oamenii nu le puteau reproduce niciodată frumusețea.

Deși la început înflorirea sakura este celebrată doar în curtea imperială, obiceiul s-a răspândit ulterior și printre samurai și oamenii de rând. În plus, o cronică veche menționează primul festival hanami având loc în secolul 3 Î.H. Astăzi, în zilele noastre, Japonia întreaga sărbătorește poposirea primăverii în florile de cireș și fenomenul înfloririi florilor debutează încă din ianuarie, în Okinawa, unde clima este mai blândă, și este continuat de Kyoto și Tokyo la sfârșitul lui martie și începutul lui aprilie.

Cireșii japonezi înfloriți au o frumusețe gingașă, dar o simbolistică puternică, ei atrăgând atenția asupra aspectului efemer al vieții. Totul vine și totul trece, dar în fiecare an vine din nou. La fel și totuși altfel…

Sakura - spectacolul cireșilor înfloriți din Japonia. Imagini care îți taie respirația

Foto: by onemu /Shutterstock Foto: By le_shile /Shutterstock Foto: by jiratto /Shutterstock Foto: By Sean Pavone /Shutterstock Foto: By science photo /Shutterstock Foto: by Sean Pavone /Shuterstock Foto: By Smileus /Shutterstock Foto: By Sean Pavone /Shutterstock

Foto homepage: By cowardlion /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri