Salvati Copiii Romania, cu sprijinul partenerului Libris.ro, anunta o noua donatie catre sectia de neonatologie a Spitalului Clinic Filantropia. Cu aceasta ocazie, Organizatia comunica si rezultatele eforturilor din ultimii 5 ani ai luptei impotriva mortalitatii infantile.

Comunicat de presa

Romania se mentine pe primul loc in topul tarilor cu cea mai mare rata a mortalitatii infantile din Uniunea Europeana, cu o rata de 8,5 la o mie de nou nascuti vii, cu aproape 5 procente mai mare fata de media europeana de 3,8‰. O treime dintre aceste decese ar putea fi prevenite prin dezvoltarea de programe pentru mame si copii si prin dotarea maternitatilor si sectiilor de nou-nascuti cu echipamente medicale performante.

De aceasta data, donatia Salvati Copiii si Libris.ro catre clinica Filantropia consta intr-un incubator Giraffe Omnibed 1, cu functii de reglare a oxigenului si a umiditatii cu cantar incorporat. Spitalul Clinic Filantropia este cea mai veche clinica de obstetrica si ginecologie din Romania, infiintata in anul 1813. In anul 2014, aici s-au inregistrat 3.500 de nasteri, dintre care 375 au fost nasteri premature.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

„Implicarea Libris intr-un astfel de proiect este un gest firesc de responsabilitate sociala pe care suntem datori sa il facem cu totii. Clientii Libris.ro au primit foarte frumos aceasta posibilitate si impreuna cu ei am reusit dotarea Maternitatii Filantropia Bucuresti cu cel mai performant incubator. Acesta este doar primul pas, intrucat programul de strangere de fonduri ramane activ pe Libris.ro si in perioada urmatoare.” – Ana Onita, Director General Libris

„Suntem foarte bucurosi ca tot mai multi parteneri ni se alatura in lupta impotriva mortalitatii infantile. Pentru a ne atinge obiectivul, avem nevoie de foarte multa sustinere. Cautam in permanenta modalitati noi de a arata ca oricine poate sa ajute, iar prin campania Un gest pentru o viata ii indemnam pe toti cei dornici sa se implice si sa redirectioneze 2% din impozitul pe venit catre Salvati Copiii Romania.” – Gabriela Alexandrescu, Director Executiv Salvati Copiii Romania

„Dorim sa multumim Organizatiei Salvati Copiii pentru eforturile depuse privind cauza copiilor nascuti prematur. In lupta pentru viata, acestia au nevoie atat de atentia si profesionalismul medicilor, cat si de echipamente medicale performante. Incubatorul pe care l-am primit astazi va sustine munca corpului medical si ne va ajuta sa avem grija de cei mici.” - Prof. Dr. Gheorghe Peltecu, Manager Spitalul Clinic Filantropia

In cadrul programului pentru reducerea mortalitatii infantile, derulat incepand cu anul 2010, Salvati Copiii si-a asumat sustinerea eforturilor medicilor neonatologi, prin dotarea a 54 de maternitati din 33 de judete cu echipamente medicale performante in valoare de peste 4,8 milioane de lei. Aceste unitati medicale au primit incubatoare, mese de resuscitare, aparate de ventilatie sau alte echipamente performante necesare salvarii vietilor bebelusilor nascuti prematur. De asemenea, 100 de medici specialisti au participat la cursuri de pregatire pentru o mai buna detectie a sarcinilor cu risc si a malformatiilor congenitale corectabile. Prin programul de suport in mediul rural, Organizatia a oferit in mod gratuit sprijin pentru 12.600 de gravide, mame si copiii acestora, in 31 de comunitati defavorizate.

Campania Un gest pentru o viata este menita sa promoveze in randul publicului larg posibilitatea persoanelor fizice de a sustine programul de reducere a mortalitatii infantile prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit catre maternitati, sectii de nou-nascuti si suport parental, prin intermediul Organizatiei Salvati Copiii.

Formularele pentru redirectionare, precompletate cu datele de identificare ale Organizatiei, pot fi descarcate de pe site-ul oficial, https://salvaticopiii.ro/?id2=00040006. Acestea trebuie completate cu datele personale, semnate si depuse personal la administratiile financiare sau trimise prin posta, cu confirmare de primire, pana la data de 25 mai 2015. Cuantumul financiar nu trebuie mentionat in formular, acesta urmand sa fie completat de catre administratia financiara.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri