Exista un singur cuvant care te poate face sa intelegi daca merita sa ramai intr-o relatie cu cineva sau nu, este de parere consiliera in relatii Jackie Pilossoph.

Ma intalnesc cu prietana mea si o intreb cum ii merge cu tipul cu care este. Si imi spune “Bine… DAR” si apoi incepe sa imi relateze anumite probleme pe care le are cu acel barbat, explica Pilossoph.

Si de fiecare data cand o intrebam imi spunea ca “inca mai sunt impreuna DAR ca….”.
Pana intr-o zi cand mi-a zis ca s-au despartit si ca acum e cu un altul de cateva saptamani. Si o intreb cum ii merge cu noul iubit si ea imi raspunde: “E minunat!”, sclipind toata. Si s-a oprit acolo, fara sa mai urmeze niciun “DAR”.

Eu chiar cred ca intr-o relatie care este cu adevarat sanatoasa si care te implineste, nu exista niciun “dar”, spune Jackie Pilossoph.

Nu spun ca relatiile sanatoase sunt perfecte. Nu sunt, dar atunci cand esti cu cineva care te face cu adevarat fericita, nu impartasesti decat aspectele bune pe care le traiesti cu acea persoana in relatia voastra.

Asa incat, sfatul meu este urmatorul: Observati-va atunci cand vorbiti cu prietenii vostri despre persoana cu care sunteti. Ascultati-va cuvintele pe care le folositi ca sa va descrieti relatiile. Acestea spun absolut tot ce trebuie sa stiti despre cat de buna este relatia voastra si daca sunteti cu adevarat fericite in ea.
Sigur ca este mai usor sa ramaneti intr-o relatie uneori, chiar daca simtiti ca ceva nu este in regula si asa ca ajungeti sa va exprimati cu propozitii de genul: „Este bine cu X … DAR”. Poate unul dintre motivele pentru care ramai in acea relatie este ca iubesti sincer acea persoana, sau poate crezi ca nu poti gasi pe cineva mai bun, asa incat incerci sa te inghesuiesti intr-un patratel stramnt marginit de muuuulti „dar”, un loc care nu te caracterizeaza pe deplin.

Asa ca, atunci cand le povestesti prietenilor despre relatia ta, folosesti fraze de genul: „E un om extraordinar DAR ne certam mult.”, „Il iubesc, dar nu vrea niciodata sa iesim impreuna in oras in weekenduri”, sau „Lucrurile sunt destul de bune acum, dar nu prea vad sa avem un viitor impreuna.” etc. Si astfel „DAR” este cuvantul care ar trebui sa ne atraga atentia daca relatia pe care o avem acum este chiar ceea ce cautam.
Ce se intampla cand nu exista dar?

Trebuie sa iti pastrezi relatia si sa ai incredere ca aveti un viitor impreuna daca raspunzi in felul urmator la intrebarea: „Si, cum este iubitul/sotul/partenerul tau?”

1. E cel mai bun.
2. Un dulce.
3. Nemaipomenit, ieri a aparut la mine acasa si mi-a adus pranzul.
4. Ne distram asa de bine impreuna!
5. Il iubesc.
6. E iubitor si dulce.
7. Sunt foarte fericita cu el.
8. L-am asteptat toata viata mea.
Etc.

Eu cred ca relatiile dezvolta o anume tema inca de la inceput, explica Jackie Pilossoph. Cu alte cuvinte, scena este aranjata inca de la inceput si oricare ar fi problemele intre voi, acestea au sa persiste pe toata durata relatiei. Nu este ceva rau si nu inseamna ca esti cu persoana nepotrivita. Dar daca exista prea multe lucruri care te deranjeaza in legatura cu aceasta persoana, atunci ar trebui sa ai un serios semnal de alarma.

„Cand o relatie este pe fagasul bun, totul este foarte usor intre voi. Ce inseamna sa o relatie usoara? Nu exista DAR.”

Un articol via Huffington Post

Foto homepage: Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri