12 Iunie 2017 publicat în Psihologie 215 share-uri

Puterea mentala care ne ajuta sa avem o viata mai buna, mai fructuoasa si fericita se cladeste la fel cum se cladeste puterea fizica. 50 de flotari pe zi nu iti consuma mult timp, dar facute constant iti confera o forma fizica foarte buna. La fel putem sa ne exersam creierul si sa il invatam sa gandeasca diferit si sa ne fie un aliat.

Perspectiva noastra asupra vietii, modul cum reactionam la anumite evenimente sau stimului, nivelul nostru de optimism sau pesimism sunt dictate de o activitate neuronala care s-a format de-a lungul timpului si care neconstientizata, ne conduce vietile. Iata de ce, mintea are nevoie sa fie exersata pentru a ne da putere.

Exerseaza-ti muschiul mintii pentru cateva minute in fiecare zi, iar dupa un timp vei observa rezultate remarcabile. Psychology Today ne propune trei exercitii prin care ne putem fortifia viata:

1. Exercitiu pentru puterea mintii: Identifica acele aspecte ale vietii tale fata de care esti recunoscator

Este unul dintre cele mai eficiente exercitii psihologice. Din propria experienta pot sa va spun ca, abordat cu perseverenta, exercitiul poate sa iti schimbe perspectiva asupra vietii in termen relativ scurt. Terapeutii il recomanda persoanelor care sufera de anxietate, depresie sau alte tulburari.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii

Studii de specialitate confirma de asemenea ca acest exercitiu zilnic prin care ne aratam recunostinta fata de aspectele bune ale vietilor noastre creste gradul de fericire si reduce simptomele depresiei. Prin intermediul acestui exercitiu iti creezi practic, cai neuronale noi si iti educi creierul sa vada aspectele pozitive ale vietii, chiar daca pana acum nu era obisnuit sa o faca.

* Identifica acele aspecte ale vietii tale care iti aduc fericire, placere, satisfactie. Pot fi lucruri foarte simple, cum ar fi recunostinta ca poti sa faci un dus placut la sfarsitul unei zile obositoare sau recunostinta pentru realizari marete. Cu timpul, recunostinta va deveni un obicei, iar tu te vei bucura de beneficiile acestui sentiment pozitiv in nenumarate feluri.

Foto: Pexels

2. Exercitu pentru puterea mintii: Practica mindfulness

Este imposibil sa ne simtim puternici, plini de energie si motivati daca mintea noastra rumineaza continuu cu privire la evenimente din trecut sau proiecteaza negativ cu privire la ceea ce se poate intampla in viitor. Mindfulness inseamna a invata sa ne concentram asupra momentului prezent, „aici si acum”.

Caria dentară – ce este și cum se tratează Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin! 3DUTECH dă startul concursurilor naționale de 3D design & printing pentru elevi și profesori. Roboții, principala temă din acest an

Cercetatorii arata ca exercitiile de conectare la momentul prezent efectuate cu constiinciozitate, in fiecare zi, au numeroase beneficii fizice si psihice. Prin practicile de mindfulness ne auto-educam creierul sa se concentreze mai degraba asupra momentului prezent ajutandu-ne sa fim mai linistiti si mai energici.

* Exercitiu: Pentru 5 minute, concentreaza-te asupra a ceea ce este in jurul tau. Asculta sunetele, priveste in camera si vezi ce observi. Intoarce-ti atentia asupra corpului tau si vezi ce observi, ce simti. Cu o practica regulata iti vei creste capacitatea de a te concentra si vei putea sa activezi aceasta abilitate in orice situatie. Cand simti ca temeri, ingrijorarea sau problemele zilei de ieri te acapareaza, practica mindfulness, intoarce-te a momentul prezent pentru a te recalibra si reenergiza.

Top 3 zodii pentru care curajul este un stil de viață – au încredere în propriul destin Testul celor 3 Sfinți: Ce mesaj sacru îți poate schimba viața? De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive

Citeste mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri