20 Iunie 2017 publicat în Psihologie 16 share-uri

Jonice Webb, specialista in psihologie, a scris un eseu superb in care expune in maniera foarte clara care sunt efectele neglijarii emotionale in copilarie si ce cale sa urmam pentru a vindeca aceasta rana adanca cu repercursiuni serioase la varsta adulta.

Exista deja aceasta carare batatorita de multi altii care sa te ajute sa schimbi directia. - Jonice Webb

Traim intr-un moment istoric cand evolutia din domeniul psihologiei cat si popularizarea tehnicilor spirituale ne face sa constientizam din ce in ce mai profund ce efecte a avut asupra a generatii si generatii de oameni, neglijarea emotionala suferita la varsta copilariei. Jonice Webb ne ofera o perspectiva clara asupra acestei traume si cateva metode prin care putem sa vindecam rani ascunse.

"Imagineaza-ti un copil care creste intr-o casa plina de oameni. Imagineaza-ti-l ca stie, in adancul inimii ca nu are voie sa ceara nimic", isi incepe specialista eseul.

"Stie acest lucru pentru ca a cerut de prea multe ori si nu a primit nici un raspuns la nevoile sale.

Imaginneaza-ti acel copil inconjurat de oameni in timp ce stie in adancul sufletului ca nu trebuie sa lase sa se intrevada prea multe dintre emotiile sale. Si-a exprimat nevoile de atatea ori si a suferit reactiile la aceste nevoi ale sale asa incat stie:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Nu cere.

Nu e bine sa ai nevoi.

Nu vorbi.

Nu simti.

Acestea sunt mesajele neglijarii emotionale in copilarie (NEC).

In cel mai probabil caz, niciunul dintre aceste mesaje nu au fost spuse intr-un mod direct. Si niciunul dintre acestea nu este absolut, asa incat sunt mesaje care creeaza confuzie. Aceasta pentru ca uneori, se intampla ca cineva sa raspunda totusi nevoilor tale si pare sa ii pese de ceea ce tu simti. Aceste momente sunt remarcabile si puternice si ti le amintesti.

Cu toate acestea, efectele acestor momente memorabile sunt ingropate in numarul enorm de momente cand opusul s-a intamplat. Intrebarile tale nu au primit raspuns, sentimentele tale nu au fost remarcate, nevoile tale au fost neindeplinite. Aceste momente cand nimeni nu ti-a raspuns sunt chiar mai puternice, datorita faptului ca s-au intamplat mult mai des, iar durerea acestor momente ajunge sa controleze, iar mesajul lor subliminal si global este:

Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Tu nu contezi.

Astfel tu inveti devreme si foarte bine ca nu trebuie sa ocupi prea mult spatiu in aceasta lume. Ca nu ar trebui sa fii o povara pentru altii si ca sentimentele tale nu sunt acceptabile.

Cand te lansezi apoi in lumea adulta cu sentimentele tale date la o parte si cu acea credinta interioara ca nu contezi, cum iti revii? Este posibil sa repari in vreun fel ceea ce a mers rau pentru tine?

Foto: Pexels

Foto homepage: Pexels

Da, da, este posibil, spune psihologa Jonice Webb. Din fericire sunt mii de oameni care au trecut prin ce Ai trecut tu si au gasit metode de a se reconstrui. Exista deja aceasta carare batatorita de altii care sa te ajute sa schimbi directia".

Jonice Webb ne invata 5 pasi pe care trebuie sa ii parcurgem daca am avut experienta neglijarii emotionale in copilarie:

1. Accepta inacceptabilul: Ai nevoi, asemenea oricarei fiinte umane de pe Pamant. Sa ai nevoie si sa vrei anumite lucruri de la oameni nu este un semn de slabiciune, este pur si simplu un semn ca esti viu. Nevoile tale sunt sanatoase si acceptabile si este important sa ti le asumi.

Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Ghid pentru alegerea mobilierului interior Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

2. Fa-ti prieteni din dusmanii tai: Toata viata ta… emotiile tale au parut inamicii tai; poate ca au fost rusinea ta secreta. Dar acum, ca sa te vindeci, trebuie sa ii inviti sa joace un rol important in viata ta. Incepe prin a-ti onora sentimentele, invata sa le numesti, sa le gestionezi si sa le folosesti si acestea iti vor propulsa viata intr-un mod pozitiv. Iti vor spune ce iti doresti, ce sa faci si in cine sa ai incredere. Fa prieteni din emotiile tale si ele te vor ghida.

Citeste mai departe>>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri