27 Decembrie 2017 publicat în Psihologie 36 share-uri

Fidelitatea presupune o asumare constienta a deciziei de a fi cu o anumita persoana.

Comunicat de presa

Nevoia de relationare este una dintre nevoile esentiale ale omului. Suntem construiti in asa fel incat avem nevoie unii de altii pentru a supravietui. Asadar, relatiile - de prietenie, de familie si de cuplu - sunt deosebit de importante, avand o influenta considerabila asupra mai multor paliere ale dezvoltarii umane. in ceea ce priveste relatia de cuplu, mai devreme sau mai tarziu, apare un aspect al acesteia, ce naste mai multe dezbateri si chiar certuri in cuplu: Fidelitatea.

Multi se intreaba: Ce inseamna fidelitatea cu adevarat?, De unde provine ea?, Care sunt limitele ei?, De ce sunt tentati oamenii sa calce stramb? etc. in timp ce, unii sunt de parere ca aceasta vine odata cu intalnirea „sufletului pereche”, a acelei persoane mult visate care sa completeze „partile lipsa”, altii sunt de parere ca fidelitatea pur si simplu nu exista si ca fiecare persoana in parte ajunge sa fie tentata, mai devreme sau mai tarziu, de un alt potential partener.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest

In opinia psihologului Andra Tanasescu, fidelitatea inseamna, intai de toate, asumare; poate auto-impusa in unele cazuri, insa este o alegere constienta pentru oamenii care doresc stabilitate. “Fidelitatea presupune, din acest punct de vedere, o asumare constienta a deciziei de a fi cu o anumita persoana.

Pentru ca acest lucru sa fie posibil, este nevoie de maturitate, din punct de vedere psihologic, si mai ales din punct de vedere emotional. O persoana imatura din punct de vedere emotional, in momentul in care va intampina prima provocare in relatie, va fi mai mult sau mai putin tentata sa se refugieze in alta parte, din lipsa experientei sau a curajului necesar pentru a face fata si a rezolva situatia cu care se confrunta”, explica psihologul.

Specialistul in relatii de cuplu este de parere ca maturizarea psiho-emotionala tine de mai multi factori: incepand de la exemplele familiei, modul de viata, tipurile de relatii, pana la interactiunea cu mediul social.

Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

Imaturii sunt mai tentati sa insele

O persoana imatura din punct de vedere psihologic, desi va avea capacitatea de a iubi neconditionat, de a isi deschide inima, nu va cunoaste indeajuns de bine modalitatile potrivite pentru a face toate aceste lucruri.

In timp ce, din punct de vedere emotional, va simti, se va putea conecta, din punct de vedere cognitiv-comportamental nu va avea un „vocabular” suficient de dezvoltat care sa ii permita sa manifeste ce simte intr-un mod sanatos. Astfel, pot sa apara diferite comportamente sau reactii nepotrivite, neintelese de catre celalalt, agitatie, nesiguranta, neclaritate, incoerenta, s.a.m.d. Pe de alta parte, imaturitatea emotionala corespunde unui tip de persoana deosebit de inteligenta, rationala, care poate intampina dificultati in a se conecta sau a manifesta corespunzator ceea ce simte.

Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri