17 Iulie 2018 publicat în Psihologie 62 share-uri

Această poveste are puterea de a ne releva ce putere au asupra noastră condiționările psihologice pe care le manifestăm în fiecare zi, fără să ne dăm seama.

Dacă noi creștem sub bombardamentul unor realități nefaste, ajungem să credem că aceea este realitatea. Dacă creștem fără încredere în noi înșine, ajungem să credem că nu suntem capabili pentru că nu am cunoscut niciodată forța noastră interioară.

Imaginea noastră interioară despre ceea ce putem, ceea ce ni se cuvine sau cum ar trebui să arate viața noastră are legătură cu tot ceea ce am trăit în trecut. Pentru că este foarte important să devenim conștienți de mentalitatea noastră dominantă subconștientă, vă propunem această poveste ce vă va ajuta să înțelegi mai bine:

Foto: Shutterstock/ Aaron Amat

Povestea elefanților captivi

Un călător trece pe lângă niște elefanți și rămâne consternat de faptul că aceste creaturi imense sunt ținute în captivitate doar cu ajutorul unor frânghii legate de piciorul din față, pe care ar fi putut oricând să le rupă cu forța lor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii

Elefanții erau imobilizați fără lanțuri, fără cuști și era evident că aceste animale ar fi putut în orice moment să rupă legăturile, dar din nu știu ce motiv, ei rămâneau acolo.

A văzut un instructor și a simțit nevoia să îl întrebe, spre a-și lămuri nedumerirea.

"Păi vezi tu", îi răspunse instructorul, „când sunt foarte tineri și mult mai mici, le punem aceeași frânghie care la acea vârstă este suficientă pentru a-i ține legați. Pe măsură ce cresc, ei sunt condiționați să creadă că nu pot să scape, așa încât nu scapă niciodată.”

Omul era uluit. Aceste animale ar fi putut să fugă în orice clipă din acele legături, dar credința că nu pot e așa de puternică încât nu o fac și rămân întemnițați doar de o bucată de frânghie fragilă…

Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

Ca și acești bieți elefanți, oare câți dintre noi mergem prin viață, agățându-ne de credința că nu putem să facem ceva, doar fiindcă am avut eșecuri în trecut?

Oare câți dintre noi nu suntem ținuiți în captivitatea trecutului, credințelor limitate și depășite care nu ne mai servesc? Oare câți dintre noi nu am evitat ceva nou din cauză că nu avem încredere în noi?...

Via Facebook

Foto homepage: Shutterstock/ natalia_maroz


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri