PSIHOLOGIE - Portretul iubirii adevărate: Cele 10 semne care îți arătă că partenerul tău te iubește!

18 Iulie 2018 publicat în Psihologie 59 share-uri

Multe dintre noi trecem prin momente de îndoială și ne punem întrebări dacă ceea ce trăim este cu adevărat iubire, dacă merită să investim sau nu în relația în care suntem.

Influențate de familiile în care am crescut și de mentalul colectiv, multe dintre noi nu avem abilitatea de a recunoaște iubirea adevărată și rămânem adesea blocate în situații care nu ne sunt favorabile, alături de oameni care nu ne iubesc la modul sincer.

Iată ce semne ne învață psihologii să urmărim, pentru a identifica o iubire frumoasă și sănătoasă. Nu vorbim de obsesii, de atașamente nefaste sau abuzuri, ci despre iubirea de care fiecare dintre noi are nevoie, aceea care ne face să creștem și ne protejează.

Iată cele 10 semne care îți arătă că partenerul tău te iubește!

1. Iubire adevărată: Cum se raportează la defectele tale?

El nu ar trebui să te idolatrizeze, fiindcă o astfel de iubire nu este decât o pasiune oarbă. O persoană cu adevărat îndrăgostită trebuie să poată să îți indice și defectele sau erorile tale, dar nu în sensul de a te critica tot timpul. Este vorba despre o critică constructivă, care semnifică că această persoană te cunoaște și te iubește la fel,  cu toate punctele tale forțe și cu slăbiciunile tale, explică site-ul de psihologie Psicoadvisor.com.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Nu e un semn bun dacă partenerul nu te critica niciodată sau nu are niciodată o discuție, pentru absolut nici un motiv. Asigură-te că partenerul tău te iubește cu adevărat pe tine și nu un ideal imaginar.

 2. Asculta-i planurile de viitor. Tu faci parte din ele?

Dacă partenerul tău te iubește cu adevărat, ideea că veți fi împreună și în viitor e implicită. Dacă această persoană face tot timpul proiecte pentru un viitor împreună, înseamnă că este cu adevărat îndrăgostită. Dacă iubirea nu ar fi în sufletul nostru, nu am putea să ne imaginăm cu altcineva în afară de persoană iubită.

În mod natural, dacă visurile voastre și proiectele voastre au ajuns până acolo unde stabiliți lista de invitați pentru nuntă sau numele pentru viitorii copii, cel mai probabil nu aveți nevoie de acest sfat.

Totuși este important să observi cum vorbește despre viitor partenerul tău. Se exprimă la singular sau la plural?

 3.  Cine iubește cu adevărat își mută focusul de la felul cum arăți, la valorea ta umană

Ești de acord că e o mare diferență între aceste două complimente:

“Îmi place noua ta tunsoare” și „Să fiu lângă tine acum mă face fericit.”

Faptul că partenerul tău îți dă de înețeles că apreciază modul tău de a fi și caracterul tău este un semn al iubirii adevărate.


 Foto: Shutterstock/ Martin Novak

4. Semn că te iubește cu adevărat: Prioritățile sale te includ și pe tine

De exemplu, partenerul tău este pasionat de artă, dar în loc să meargă singur așa cum făcea înainte să te cunoască, îți propune să mergi cu el. Sau amână un drum pe care îl are de făcut dacă este mai important să te ajute cu ceva.

Dacă el te iubește cu adevărat, vei fi o prioritate tot timpul pentru el. Cu această persoană nu vor exista situații când te vei simți abandonată cu problemele tale.

5. Te susține

În mod natural, această persoană va susține inițiativele tale.

Dacă vrei să ieși la cina cu prietenele tale, sau dacă vrei să faci o călătorie, sau dacă ai o idee de afacere. Și de asemenea, ce se întâmplă dacă ai nevoie de ajutorul său? De exemplu, dacă ai nevoie să te ducă la aeroport la ora 5 dimineață?

Te va ajuta? Dacă partenerul tău te iubește cu adevărt, nici nu se pune problema să nu te susțină în orice situație. Această persoană îți este alături atât în momentele plăcute dar și în situațiile mai puțin plăcute.

Ar trebui să îți ridice semne de întrebare dacă observi că partenerul tău îți e alături doar în momentele când ești fericită și bine-dispusă. Dar în același timp dispare în mod magic atunci când întâmpini dificultăți, devii trșită sau ești un pic posomorită. Dacă lucrurile stau așa, cel mai probabil nu e iubire, explică site-ul de psihologie Psicoadvisor.com.

Foto homepage: Pexels/ Vera Arsic

Citește mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri