23 August 2017 publicat în Sanatate 4 share-uri

Afectiunile cardiovasculare reprezinta principala cauza de mortalitate din Romania. Din cele peste aproximativ 250.000 de decese inregistrate in randul romanilor, aproape 150.000 au avut cauze cardiovasculare si un estimat de 50.000 au fost ca urmare a afectiunilor oncologice, conform raportului European Heart Network, publicat in anul 2017.

Este foarte important ca bolile de tip cardiovascular sa fie depistate precoce, pentru a creste rata de supravietuire a unui pacient. In Romania se desfasoara campanii de constientizare la adresa acestui subiect, una dintre acestea fiind <<Cate vieti are inima ta?>>.

La fiecare 30 de minute un roman sufera un infarct, conform datelor Societatii Romane de Cardiologie si unul din zece pacienti nu supravietuieste. Bolile cardiovasculare sunt o problema la nivel global, nu doar in tara noastra. O treime din numarul total de decese la nivel mondial este cauzata de BCV, care constituie astfel principala cauza de deces pe plan mondial.

Foto: Shutterstock; bluebay

Un medic american, Dr. Ji-Zian Xu, care face parte din reteaua Sutter Medical – California, atrage atentia ca pacientii cu probleme cardiovasculare pot sa observe subtile transformari corporale care prevestesc un atac de cord, chiar si cu o luna inaintea unui astfel de eveniment ce poate fi uneori, din pacate, fatal.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Iata care sunt cele 7 semne pe care le da corpul, cu o luna inaintea unui atac de cord (via Thepowerofideas.ideapod.com)

1. Oboseala extrema

Oboseala extrema, extenuarea care dureaza pentru zile la rand sau chiar saptamani poate sa semnalizeze o problema cardiovasculara. Nu ne referim la o oboseala obisnuita ci la o stare de epuizare si neputinta corporala care se aseamana cu slabiciunea organismului atunci cand avem gripa.

Conform unui studiu realizat de Institutul americand pentru sanatate, a aratat ca 70% dintre femeile care au suferit un atac de cord au resimtit si o stare de epuizare indelungata.

Citeste mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri