27 Octombrie 2016 publicat în Social 138 share-uri

Sa ai o sora te ajuta sa fii o persoana mai fericita si mai optimista, arata un nou studiu. Nu se poate spune acelasi lucru despre frati.

Sa creasca alaturi de macar inca o fata in familie, contribuie la sanatatea mentala a oamenilor, arata un nou studiu psihologic. Pe parcursul maturizarii avem tendinta de a fi mai fericiti si de asemenea dezvoltam strategii psihologice mai eficiente de a face fata problemelor care inevitabil se intampla sa apara in viata, daca avem macar o sora! :)

Studiu psihologic despre dinamica din familii

Surorile au puterea de a-i apropia mai tare pe toti cei din familie si ii incurajeaza pe acestia sa isi comunice emotiile mai eficient, este de parere un grup de cercetatori coordonati de catre Prof. Tony Cassidy. Studiul a fost o colaborare intre Universitatea Ulster si Universitatea De Montfort din Leicester.

Practic, cercetatorii sugereaza faptul ca a creste alaturi de o sora contribuie la sanatatea mentala a unui individ, prin dezvoltarea inteligentei emotionale. Fetele care au surori au tendinta de a fi mai independente si mai orientate spre performanta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Asprele legi ale Educației. Elevii nu mai au voie cu telefoane mobile la ore şi să fumeze la şcoală Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri

Foto: Pixabay

„Surorile incurajeaza comunicarea deschisa in cadrul unei familii si ajuta la stabilirea sentimentului de coeziune. Exprimarea emotiilor este fundamentala pentru o buna sanatate mentala, iar fetele din familii ajuta la aceasta dinamica. Prezenta baietilor are efectul contrar.”, explica Prof. Tony Cassidy.

Aceste observatii au fost mult mai evidente in cazul copiilor din familii destramate, aratand ca surorile au tendinta de a se baza mai mult una pe cealalta atunci cand parintii divorteaza. Cele mai mici scoruri au fost inregistrate de baietii care aveau doar frati.

„Acest lucru poate fi explicat prin aceea ca baietii au o tendinta naturala de a nu vorbi despre lucruri”, explica Tony Cassidy. „In ceea ce ii priveste pe baieti e de parca ar fi o conspiratie a tacerii, iar fetele au tendinta de a rupe aceasta conspiratie.”

RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș A contat cine a zbierat mai tare

Studiul a avut in vedere 571 de tineri cu varstele cuprinse intre 17 si 25 de ani, care au fost chestionati cu privire la starea lor emotionala si la atmosfera din familiile lor.

Copiii singuri au avut scoruri medii in ceea ce priveste fericirea si optimismul. Liz Wright, co-autoare a studiului explica: „Copiii singuri au parte de foarte multa comunicare in afara familiilor lor si ceea ce am descoperit este ca ei au parte de acelasi suport pe care il au si copiii cu surori si frati, dar acest suport nu vine din cadrul familiei.”

Aceste rezultate au fost recent prezentate in cadrul intalnirii anuale a Societatii de Psihologie britanice, in Brighton.

Foto homepage: Pixabay

Daca iti plac articolele noastre aboneaza-te la newsletterul Garbo


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri