13 Iulie 2017 publicat în Social 46 share-uri

Numele lui Martin Luther King Jr. se leaga de istoria luptei pentru drpturile persoanelor de culoare din Statele Unite ale Americii secolului XX. Martin Luther King Jr. a fost laureat cu Premiul Nobel pentru Pace in anul 1964, fiind cel mai tanar laureat la acea vreme.

Filosofia lui Martin Luther King Jr. ramane la fel de influenta si are puterea de a inspira minti si suflete. In opinia lui MLK, cele trei forte ale raului intr-o societate sunt: SARACIA, RASISMUL si MILITARISMUL, forme ale raului care se repeta intr-un ciclu vicios.

Acestea se afla intr-o inter-dependenta si functioneaza precum niste bariere pentru un trai mai bun in comunitate. Cand lucram pentru a eradica o forma de rau, le influentam pe toate cele trei, iar pentru a lucra impotriva celor 3 Demoni trebuie sa iti dezvolti un cadru de gandire nonviolent. Cele 6 principii ale nonviolentei pot sa constituie sursa pentru o viata mai buna, mai spirituala, mai plina de sens.

Foto: Flickr/ David Erickson

Iata cum defineste Martin Luther King Jr. aceasta filozofie a nonviolentei.

Cele 6 principii ale nonviolentei

Martin Luther King Jr. - Principiul 1: Nonviolenta este un mod de viata pentru oamenii curajosi

Este o forta pozitiva care confrunta fortele injustitie si utilizeaza in mod benefic indignarea si capacitatile intelectuale, emotionale si spirituale ale oamenilor, ca pe o forta vitala pentru schimbare si reconciliere.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

Martin Luther King Jr. - Principiul 2: Comunitatea este cadrul pentru viitor

Nonviolenta presupune ca trebuie sa ne angrenam intr-un efort colectiv ca sa cream o lume mai buna prin a cultiva reltaii mai bune intre oameni, pana la nivelul unde persoanele reusesc sa isi atinga potentialul uman maxim.

Martin Luther King Jr. - Principiul 3: Ataca fortele raului nu persoanele care fac rau

Tehnica non-violenta analizeaza conditiile fundamentale, politicile si practicile conflictului mai degraba decat reactioneza in fata unui singur oponent, ca exponent al Raului.

Martin Luther King Jr. - Principiul 4: Accepta suferina fara razbunare, pentru binele cauzei

Acest principiu ne trimite cu gandul la o crestere spirituala individuala si colectiva. A-ti urma principiile si sistemul de valori fara a reactiona cu ura fata de ceea ce iti cauzeaza raul, inseamna evolutie.

Citeste mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri