Ceaiul de busuioc este apreciat pentru proprietatile sale vindecatoare din timpuri stravechi, fenicienii atribuindu-i calitatea de planta sfanta, acestia folosind busuiocul in preventia si tratarea multor boli.

Via Healthy.Kudika

Cu o aroma puternica si totodata foarte placuta, busuiocul este utilizat frecvent in aromaterapie si cosmetica, iar pentru continutul sau nutritional busuiocul devine mai mult decat un condiment, avand proprietati terapeutice pentru o gama larga de tulburari si afectiuni.
Beneficiilea ceaiului de BUSUIOC

Inainte de toate, trebuie sa stiti ca proprietatile ceaiului se pastreaza daca realizati corect infuzia. La o cana de ceai se pune o lingurita rasa de planta uscata sau 4-5 frunze proaspete de busuioc, peste care se toarna apa fierbinte, insa nu clocotita. Ceaiul se lasa 10 minute la infuzat, cu cana acoperita, apoi se consuma cald.

Ceaiul de busuioc stimuleaza functiile creierului si alunga stresul

Baut dimineata, la micul dejun, ceaiul de busuioc prezinta efecte mai intense decat cele ale cafelei. Ceaiul de busuioc stimuleaza functiile creierului, procesele de invatare, sporeste capacitatea de atentie si de asemenea sustine creativitatea. Puteti comanda de aici ceai de busuioc, dar si alte ceaiuri medicinale.
Ceaiul de busuioc combate oboseala cronica

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Alaturi de o dieta adecvata si un program usor de miscare, ceaiul de busuioc este adesea inclus in recomandarile igoeno-dietetice ale doctorilor privind pacientii cu oboseala cronica. Ceaiul de busuioc stimuleaza relaxarea organismului, insa fara a afecta functiile cerebrale. Totodata ceaiul de busuioc amelioreaza calitatea somnului daca este combinat cu ceaiul de sunatoare, iar prin proprietatile sale aromaterapeutice ceaiul de busuioc alunga stresul psihic.
Ceaiul de busuioc trateaza raceala si durerile in gat

Ceaiul de busuioc, baut cald, activeaza functiile respiratorii, tonifca mucoasa sinusurilor si ajuta in preventia si tratarea racelilor. Durerile in gat si gatul rosu se amelioreaza cu ceai cald de busuioc, iar nasul se desfunda.


Citeste mai mult pe: https://healthy.kudika.ro/

Foto: Shutterstock; taa22

Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri