25 Mai 2017 publicat în Tratamente naturiste 14 share-uri

Ciresele, in mod particular cele dulci, sunt un aliment foarte dens din punct de vedere nutritional. Rosul lor ardent si gustul aromat si savuros ascund o bogatie nutritionala unica. Ciresele sunt bogate in fibre, potasiu si Vitamina C, carotenoide, melantonina si multe alte elemente benefice organismului.

Noi consideram ciresele o placere nemaipomenita a verii, ne amintesc de copilarie si sunt un desert delicios sau componente savuroase ale cocktailurilor de vara. Ciresele sunt insa nemaipomenite pentru sanatatea noastra. Vom explora prin intermediul acestui articol, beneficiile mai putin stiute ale cireselor pentru sanatatea noastra.

Acesti constituenti nutritivi si componentele bioactive ale cireselor le recomanda insa si ca un aliment nemaipomenit pentru sanatate. Astfel, mai ales acum cand sezonul lor tocmai a inceput, trebuie sa profitam de beneficiile cireselor.

Exista doua tipuri mai cunoscute de cirese: ciresele dulci, pe care este bine sa le consumam mai ales crude si ciresele amare care sunt folosite pentru tarte si alte prajituri. Ciresele pot fi consumate si sub forma lichida, ca fresh sau suc.

1. Ciresele sunt antioxidante

Ciresele contin antioxidanti puternici ca antocianina si cianidina care au menirea de a proteja organismul in fata efectelor oxidante.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

2. Ciresele reduc inflamatia si riscul de guta

Un studiu asupra a 600 de oameni cu guta, cei care au consumat o jumatate de cupa de cirese pe zi, adica echivalentul a 10-12 cirese, si-au scazut cu 35% riscul de a suferi de un nou atac de guta. Cei care au servit portii mai mari, si-au scazut acest risc cu 50%.

Guta se instaleaza atunci cand procesele metabolice care controleaza nivelul de acid uric in sange. Consumul de cirese reduce excesul de acid uric din sange. De asemenea, consumul de tarta de cirese are acelasi efect.

Foto: Pexels

Foto homepage: Pexels

3. Ciresele ajuta la reglarea somnului

Ciresele contin melatonina, un antioxidat puternic si un radical liber care influenteaza calmarea organismului; melatonina reduce inflamatia din organism si astfel, aceasta are un rol esential pentru regenerarea corpului si somn.

4. Ciresele pot fi un adjuvant in artrita

Ciresele contin foarte multe componente anti-inflamatoare si mai multe cercetari arata ca un consum regulat de cirese are efcet in a mai usura durerea provocata de artrite. Vestea buna pentru iubitorii de tarte este aceea ca si acest mod de a consuma ciresele este eficient pentru reducerea inflamatiei din corp. Tarta de cireseare cel mai mare efect anti-inflamator dintre toate alimentele.

Citeste mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri