Alimentul minune al Mayasilor: 9 beneficii EXTRAORDINARE pentru sanatate ale semintelor de Chia

Semintele de Chia sunt considerate a fi, inca din vechile timpuri ale civilizatiilor Maya si Azteca, unul dintre cele mai sanatoase alimente de pe planeta. Semintele de chia sunt foarte bogate in nutrienti care au beneficii nemaipomenite pentru corp si creier.

Tratamente naturiste - semintele de chia

Chia este o planta originara din America de Sud, iar semintele sale asigurau baza alimentara pentru Azteci si Mayasi. De altfel, chia este cuvantul mayas pentru “putere”, fiindca mayasii venerau acest aliment pentru proprietatile sale asupra organismului.

Consumul de chia fortifica organismul

Planta de Chia este cunoscuta in mod stiintific sub denumirea de Salvia Hispanica si este practic, inrudita cu menta. Iar semintele sale destinate consumului sunt micute si negre.

Chiar daca sunt cunoscute din vechi timpuri pentru beneficiile lor asupra organismului, abia recent, in vremurile noastre moderne, semintele de chia au inceput sa isi recapete notorietatea. Astazi sunt foarte populare. Datorita beneficiilor pentru sanatate sunt consumate de catre oameni din intreaga lume, in special vegani si vegetarieni, dar evident ca sunt bine-venite in dieta oricui.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Foto: Shutterstock/ Jarvna

Nu va lasati inselati de cat de micute sunt caci… 28 de grame de seminte de chia contin:

- Fibre: 11 g
- Proteine: 4 g
- Grasimi: 9 g (din care 5 g –Omega 3)
- Calciu
- Mangan
- Magneziu
- Fosfor
- De asemenea in cantitati decente: Zinc, Vitamina B3, Potasiu, Vitamina B1 si Vitamina B2

1. Semintele de chia au foarte putine calorii dar sunt in schimb foarte hranitoare

28 de grame (doua linguri, cam asa) de seminte chia contin doar 137 de calorii. Astfel, semnitele de chia devin una dintre cele mai bune surse de nutrienti importanti pentru organism sunt pline de fibre, proteine, Omega-3, acizi grasi. Sunt foarte hranitoare, ne satura repede si ne ajuta in diete.

2. Semintele de chia ajuta la imbunatatirea performantei sportive

Legenda spune ca aztecii si mayasii consumau semnite de chia pentru a-si creste capacitatea corpului de a face fata la efort fizic.

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid

Momentan nu au fost efectuate studii extinse cu privire la aceasta proprietate specifica semintelor de chia, dar un mic studiu efectuat recent a aratat ca intr-adevar, consumul semintelor de chia ajuta pe sportivi in activitatile lor de anduranta fizica.

3. Semintele de chia contin antioxidanti benefici corpului

Un alt atu al semintelor de chia este faptul ca acestea contin antioxidanti. Antioxidantii lupta impotriva radicalilor liberi ce afecteaza activitatea organismului la nivel cellular. Radicalii liberi influenteaza procesul de imbatranire si in acelasi timp au un rol in dezvoltarea bolilor grave precum cancerul.

4. Semintele de chia contin fibre sanatoase pentru corp

Chia sunt una dintre cele mai bune surse de fibre din lume.

Fibrele nu cresc nivelul de zahar din sange, nu au nevoie de insulina pentru a fi procesate in corp si in acest caz nu trebuie sa le consideram "carbohidrati". 28 de grame de seminte de chia contin practic un singur gram de carbohidrati si in rest, 11 g de fibre care sunt foarte benefice organismului. Din cauza continutului ridicat de fibre, semintele de chia absorb de 10-12 ori, masa lor, in apa si se transforma intr-un fel de gelatina, expandandu-se in stomac.

5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară Principiile de bază ale mașinii CNC Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos

De aceea, atunci cand consumam chia senzatia de satietate este satisfacuta cu foarte putin. Consumul de seminte de chia, care te ajuta sa te saturi repede, inseamna automat mai putine calorii.

Citeste mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri