Specialistul dermatolog explica daca aceasta afirmatie este sustinuta si prin dovezi medicale sau reprezinta un simplu mit.

Comunicat de presa

Acneea reprezinta una dintre cele mai raspandite afectiuni ale pielii indiferent de varsta, fiind adesea vinovata de alte probleme cum ar fi depresia, stima scazuta de sine si disconfortul in societate. Multe persoane sunt de parere ca in spatele acestei afectiuni se afla transpiratia, care ar favoriza aparitia si raspandirea cosurilor.

Domnul doctor Laurentiu Vladau (foto), specialist dermatolog in cadrul Clinicii Hebra Dermatologie explica daca aceasta afirmatie este sustinuta si prin dovezi medicale sau reprezinta un simplu mit.

Transpiratia reprezinta un mecanism natural al organismului, fiind un lucru firesc ca oamenii sa transpire destul de mult in timpul anotimpurile calde, dar uneori chiar si la temperaturi mai scazute, cand sunt nervosi, emotionati sau furiosi.

In cazul transpiratiei excesive aparute in lipsa unor factori cum ar fi temperaturile ridicate sau emotii puternice, dar in combinatie cu purtarea de imbracaminte ocluziva, sintetica, stransa pe piele si frecarea ei de piele, se intampla sa fie observata dezvoltarea de foliculita, confundata frecvent cu acneea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

“Atunci cand transpiram in exces, in pori se acumuleaza celule moarte, exces de sebum si chiar si bacterii. Umezeala permite bacteriilor sa se inmulteasca rapid si declanseaza adesea o inflamatie in interiorul peretilor foliculilor de par, caz in care isi face aparitia foliculita, o eruptie acneiforma persistenta si rezistenta la tratament. Aceasta are o distributie oarecum atipica in comparatie cu acneea clasica, ce afecteaza mai ales obrajii si fruntea. Agentii microbieni cel mai frecvent prezenti sunt bacteria stafilococ auriu si ciuperca pityrosporum ovale sau malassezia furfur ”, explica specialistul dermatolog.

“Foliculita se prezinta prin cosuri rosii si pustule care provoaca mancarime, usturime sau disconfort. Apare de cele mai multe ori la nivelul zonelor acoperite si supuse frecarii precum spatele, umerii si pieptul dar si la nivelul gatului, scalpului si mai rar la nivelul fetei.”, completeaza domnul doctor Laurentiu Vladau.

5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Uneori, se considera in mod gresit ca transpiratia aparuta ca urmare a exercitiilor fizice, la sala de fitness de exemplu, reprezinta o cauza a aparitiei acneei. Conform medicilor, acest lucru este doar un mit, singurul lucru care ar putea favoriza aparitia unei episod de acnee dupa orele de sport fiind eventualitatea ca pielea sa nu fie curatata corespunzator.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri