2 Iulie 2015 publicat în Sanatate 56 share-uri

Când este cel mai indicat să consumi apă astfel încât organismul uman să beneficieze la maximum de efectele sale hidratante, vindecătoare?

Pentru a avea o sănătate optimă și o digeste bună trebuie să fim atenți la alimentele pe care le consumăm, dar și la apa pe care o bem (dacă o consumăm în cantitate suficientă sau dacă o consumăm în mod corect). Știm cu toții că o hidratare corespunzătoare este extrem de importantă pentru menținerea unei stări bune de dispoziție și de concentrare, pentru menținerea greutății și a nivelului de hidratare, pentru prevenirea migrenelor și pentru starea generală de sănătate.

“Fiecare celulă din corpul nostru are nevoie de apă. Apa este critică pentru digestia noastră, pentru inimă, plămâni și creieri”, afirmă nutriționistul dietetician Sarah Krieger. De asemenea, autoritățile competente internaționale recomandă ca femeile să consume între 2-2,7 litri de apă pe zi, iar bărbații 3-3,5 litri de zi (iar aici este inclusă și apa/lichidul din hrană) sau 4-8 pahare pe zi de apă în cazul femeilor și 6-11 pahare de apă pe zi în cazul bărbaților, în condiții normale de temperatură (fără caniculă) și în contextul unor activități fizice normale sau moderate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pentru atunci când nu mai ai lacrimi să plângi: de tine ține să mergi înainte! Atunci când nu mai crezi în nimic, îți rămâne o singură variantă: Să crezi în tine! Când nu mai știi în ce direcție să mergi, urmează-ți întotdeauna inima!

Dar când este momentul cel mai potrivit pentru a consuma apă? Când este cel mai indicat să consumăm apă astfel încât organismul uman să beneficieze la maximum de efectele sale hidratante, vindecătoare?

Când este cel mai bun moment să consumi apă?

- Imediat după ce te-ai trezit

Acesta este cel mai bun moment pentru a consuma un pahar cu apă. Cu siguranță te vei simți mult mai energizat după un pahar de apă, iar creierul tău mai agil. Obiceiul de a consuma un pahar cu apă după ce te-ai trezit este important nu doar pentru hidratarea organismului și refacerea echilibrului hidric după pauza îndelungată din timpul nopții, dar și pentru activarea organelor interne. În plus, apa ajută la curățarea organismului și la eliminarea toxinelor din corp, pregătindu-l astfel pentru micul dejun.

Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Când ai uitat să mai crezi în miracole, Universul îți oferă cele mai frumoase surprize!

- Cu 30 de minute înainte de masă

Cel mai indicat să bei un pahar de apă nu este nici imediat după masă, nici înainte să te așezi la masă, ci înainte cu 30 de minute de masa propriu-zisă. Astfel, vei facilita procesul de digestie și te și asiguri că apa nu va dilua sucurile digestive. Pe de altă parte, sunt unele teorii și voci care afirmă că a consuma apă cu anumite alimente, în special cu cele bogate în fibre, contribuie la o mai bună digerare a acestora.

- La 1h după masă

Consumarea unui pahar de apă la un interval de o ora de la masă îi permite organismului să proceseze mâncarea corespunzător și să absoarbă mai bine nutrienții din alimente.

- Înainte de baie/ duș

Obiceiul de a consuma un pahar cu apă înainte de a face baie sau dus este unul extrem de sănătos. Astfel te vei asigura că nu te vei deshidrata în timpul dușului și că îți vei menține tensiunea arterială în limite normale.

Când îți este dor de cineva, pune mâna în dreptul inimii – în sufletul tău dragostea pentru acea persoană este nesfârșită Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Atunci când nu vine nimeni, strigă-L pe Dumnezeu!

- 1 pahar cu apă cu o oră înainte de a merge la culcare

A consuma un pahar de apă cu o ora înainte de a merge la culcare este esențial pentru a-ți menține organismul hidratat în timpul orelor de somn. În plus, procedând astfel îți susții organismul în procesul de regenerare celulară de pe parcursul nopții.

Foto: Apa, pahar cu apa via Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri