5 Iunie 2019 publicat în Bebe 52 share-uri

Pielea bebelusului este mult mai sensibilă decât cea a adultului la factorii externi. Prin urmare, sunt recomandate produse care nu conțin alergeni, care ajută la regenerarea și menținerea pH-ului fiziologic al pielii și prezintă riscuri minine de a provoca reacții alergice.

Fiecare părinte își dorește tot ce e mai bun pentru copilul său chiar și atunci când vine vorba de îngrijirea pielii, însă multitudinea de opțiuni existente reprezintă o adevărată provocare în a face cea mai bună alegere. “Ingrediente naturale”, “fară parfum”, “hipoalergenic”, “testat dermatologic” – sunt promisiuni care sună bine, dar este greu de știut care dintre ele sunt importante în îngrijirea pielii sensibile a bebelușului.

Domnul doctor Laurențiu Vlădău (foto), specialist dermatolog în cadrul Clinicii Hebra Dermatologie, a enumerat trei pași care pot ușura această alegere.

Deoarece sistemul imunitar al bebelușului nu este pe deplin dezvoltat, pielea sa este mult mai sensibilă decât cea a adultului la factorii externi. Prin urmare, sunt recomandate produse care nu conțin alergeni, care ajută la regenerarea și menținerea pH-ului fiziologic al pielii și prezintă riscuri minine de a provoca reacții alergice.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

“Pielea bebelușului este mult diferită de cea a adulților: mai subțire, cu structuri anexe precum fire de păr terminale și glande sebacee mai puțin dezvoltate, nesensibilizată la substanțe străine. Prin urmare, produsele de îngrijire naturale, adaptate nevoilor pielii în această etapă de viață, sunt de preferat din cauza riscului mai mic de dezvoltare a reacțiilor iritative, cum ar fi dermatita de contact”, spune specialistul dermatolog.

Iată trei pași care îi pot ajută pe părinți în a alege cele mai bune produse pentru îngrijirea pielii sensibile a bebelușului:

1. Citirea etichetei

Este indicată citirea cu atenție a listei de ingrediente a oricărui produs care urmează a fi folosit în îngrijirea celui mic. Sunt de evitat produsele care conțin compuși chimici, uleiuri minerale, parfumuri, deoarece toate acestea pot provoca reacții alergice și disconfort, la fel ca și parabenii –  întâlniți adesea în produsele cosmetice. 

Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Ghid pentru alegerea mobilierului interior

“Există preocuparea că parabenii ar putea fi absorbiți mult mai ușor de către pielea bebelușilor decât de cea adultă, ceea ce îi face mai vulnerabili la eventualele lor efecte dăunătoare. De asemenea, sunt de evitat și coloranții, un adaos inutil în produsele pentru bebeluși” atenționează domnul doctor Laurențiu Vlădău.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri