Iată care sunt cele 8 capcane pe care trebuie să le eviți atunci când îți dorești să angajezi:

Pentru o persoană care nu obișnuiește să își schimbe des locurile de muncă, procesul unui interviu de angajare poate fi destul de stresant și plin de capcane de evitat cu orice preț. Trebuie să fii conștientă că nu există jobul perfect, însă poți obține, dacă ești atentă, beneficiile de care tu ai nevoie ca să poți merge înainte cu încredere. Dar pentru ca toate acestea să se întâmple, mai întâi va trebui să treci printr-un interviu de angajare, care în dese rânduri reprezintă mai multe serii de discuții cu persoane diferite.

8 capcane de evitat la orice interviu de angajare:

1. Nu subestima importanța interviurilor telefonice

E posibil ca primul contact pe care îl vei avea cu un potențial angajator să fie prin telefon, unde vei începe și primul interviu. E important să nu subestimezi acest interviu, pentru că va fi prima impresie pe care viitorul angajator și-o va face despre tine, iar, după cum știi, prima impresie poate face mereu diferența. Așa că retrage-te într-o cameră unde nu există gălăgie, ca să poți purta o conversație pe un ton normal, ia-ți cu tine un carnețel cu idei și pregătește-te, cu calm, să răspunzi la primele intrebari de interviu de angajare, care vor cântări foarte mult în discuțiile ulterioare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași?

2. Nu te prezenta într-o ținută casual la interviu

Chiar dacă ai primit un OK pentru a te prezenta la interviu într-o ținută casual, evită această capcană și îmbracă-te exact cum ai face-o dacă ai lucra acolo. Ținuta de la interviu este prima imagine pe care angajatorul și-o va face cu tine și trebuie să fii convinsă că va lua în calcul dacă te poți acomoda și din acest punct de vedere la locul de muncă.

3. Nu întârzia la interviu

Indiferent de context, caută să fii punctuală. Chiar dacă interviul pare o simplă formalitate și ești sigură că nu te vor refuza, lipsa de punctualitate va rămâne un factor foarte important. Din această cauză, viitorul angajator ar putea considera că nu ești serioasă.

4. Între aroganță și lipsă de încredere

Fii stăpână pe lucrurile pe care le știi și nu te pierde la gândul că nu vei putea face față. Lipsa de încredere nu este un semnal prea bun de transmis la un interviu, însă același lucru este valabil și în cazul aroganței, adică extrema cealaltă.

Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA

5. Nu căuta răspunsuri despre salariu din primele discuții

Banii sunt importanți, dar nu deschide acest subiect încă de la primele discuții. Primul interviu este important pentru a stabili dacă tu și potențialul angajator aveți idei și direcții comune și ambiții care se pot completa la nivel profesional. Chiar dacă ești extrem de curioasă în privința banilor, amână pentru moment acest subiect.

6. Ai experiență, dar cum se aplică ea în acest context?

Una dintre cele mai comune capcane în care poți pica este să nu poți explica foarte clar și argumentat cum se poate aplica experiența ta acumulată până în prezent pentru a aduce beneficii noului loc de muncă. Lucrează cu tine aici, cu foaia în față, și construiește-ți un discurs solid.

Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani MAGAZINELE TOMMY JEANS DIN BUCUREȘTI S-AU TRANSFORMAT ÎN HUB-URI CREATIVE PRIN TOMMY JEANS POP-UP EXPERIENCE

7. Cum răspunzi când te întreabă de bani

Când angajatorul va deschide acest subiect al banilor, nu arunca o sumă din prima, ci explică-i ce cauți de la un loc de muncă. E important ca el să propună un salariu, pentru ca să poți negocia mai apoi în funcție de nevoile tale.

8. Nu te-ai documentat destul

Care este obiectul de activitate al firmei, care este concurența pe piață, ce ieșiri publice a avut CEO-ul în ultimul an, ce articole au apărut despre companie și care sunt direcțiile strategice anunțate public? Acestea sunt întrebări la care trebuie să știi răspunsurile înainte de a te prezenta la interviu.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Pormezz


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri