Îți prezentăm mai jos câteva sfaturi care să te ajute să creezi un spațiu luminos, încăpător și plin de culoare.

Bucătăria este locul unde gătești, mănânci, râzi și te bucuri de compania familiei tale. Pentru că este o parte atât de importantă a casei, ar trebui să fie decorată astfel încât să te inspire să gătești mâncare bună și să creezi amintiri de care să te bucuri.

Chiar dacă bucătăria ta este mică, nu înseamnă că nu ai loc pentru decorațiuni. Îți prezentăm mai jos câteva sfaturi care să te ajute să creezi un spațiu luminos, încăpător și plin de culoare.

1. Adaugă mai multă lumină pentru a crea senzația de spațiu mai vast

Camerele în culori închise și neluminate par mai mici decât sunt în realitate. Dacă ai o bucătărie mică, alege să pictezi pereții în culori deschise: alb, crem, gri bej; astfel, spațiul va arăta instant mai mare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023

În cazul în care ai ales deja mobila de bucătărie în culori închise, folosește-te de lumină pentru a crea iluzia unui spațiu mai mare, urmând acești pași:

  • Adaugă benzi LED sub rafturi și dulapuri pentru a-ți ilumina perimetrul de lucru;
  • Înlocuiește becurile normale cu unele economice, care să ofere mai multă putere dar să consume mai puțină energie;
  • Adaugă oglinzi lângă fereastră pentru a reflecta lumina din exterior în interiorul casei tale.

2. Adaugă flori artificiale pentru un plus de culoare

Când vine vorba de decorat, florile pot fi cele care aduc nu doar un plus de culoare într-o cameră ci și o stare de bine. Poți alege să adaugi lângă fereastră, pe masă sau chiar pe rafturi, flori artificiale, dacă ții cont de beneficiile lor:

Caria dentară – ce este și cum se tratează Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor
  • Nu au o dată de expirare, deci nu trebuie înlocuite la câteva zile precum cele reale; astfel, pe termen lung, este mai ieftin să investești în flori artificiale;
  • Nu trebuie să depui efort pentru a le menține în viața; tot ce trebuie să faci este să le mai ștergi din când în când de praf;
  • Sunt hipoalergenice, deci nu îți vor provoca alergii.

Poți alege mai multe combinații de culori pentru a te motiva când ai o zi plină de gătit:

  • Optează pentru culori puternice care să fie punctul de atracție în bucătărie: spre exemplu, alege flori în două culori care se potrivesc - portocaliu și galben - și ține-le într-o vază ceramică albă;
  • Optează pentru o schemă monocromatică: folosește diferite flori care au aceeași culoare sau nuanțe diferite ale aceleiași culori, pentru a crea un efect mai dramatic.

3. Folosește mobilă extensibilă

Pentru că nu ai un spațiu foarte mare în care să te desfășori, poți alege să folosești obiecte de mobilier extensibile, care se pot strânge după fiecare utilizare. Spre exemplu:

Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor
  • Masă montată de perete care atunci când nu este utilizată ocupă doar câțiva centimetri în fața peretelui;
  • Masă extensibilă, care se poate transforma dintr-un obiect de pe care poate mânca doar o persoană într-unul pentru patru oameni;
  • Dulapuri pe roți: te ajută să profiți de spațiile rar folosite și sunt ușor de manevrat;
  • Scaune fără spătar ce pot fi puse sub masă când nu le folosești, pentru a economisi spațiu.

4. Folosește orice spațiu rămas liber

Pentru a profita de fiecare colț al camerei, inspiră-te din bucătăriile marilor restaurante care folosesc pereții pentru a agăța instrumentele de gătit - oale, tigăi, cuțite și condimente. Uite câteva idei prin care să utilizezi spațiul vertical:

  • Instalează rafturi pentru ustensile: o bară simplă cu agățători te ajută să ai la îndemână instrumentele care au o gaură de care pot fi prinse, cum sunt tigăile, tocătoarele sau lingurile de lemn. Poți adăuga și coșuri pentru obiectele mai mici, cum ar fi tacâmurile.
  • Creează un spațiu delimitat unde să lipești magneți; poți prinde de aceștia cuțitele sau borcanele magnetice pentru condimente.

5. Transformă un perete într-o tablă de scris

Dacă ai un spațiu rămas nefolosit, între corpurile de mobilă, pe ușă sau chiar un întreg perete, îl poți transforma într-o tablă de scris. Îți poate aduce aminte de zilele de școală și este o soluție nu doar estetică ci și foarte practică:

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare
  • Poți scrie și rescrie lista de cumpărături de câte ori vrei tu;
  • Poți lăsa mesaje frumoase celor dragi;
  • Poți scrie fraze inspiraționale care să te motiveze când gătești.

Tot ce trebuie să faci este să achiziționezi dintr-un magazin de profil vopsea super lavabilă, pentru tabla de scris, și să o aplici pe perete după instrucțiunile de pe ambalaj. Apoi te vei putea bucura de un colț de creativitate.

Dacă urmezi sfaturile de mai sus, vei obține o bucătărie care este atât spațioasă, cu instrumente de gătit la îndemână, cât și decorată cu bun gust și cu elemente care vor rezista în timp.

Sursă foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri