Iată câteva sfaturi utile, care te vor ajuta să iei decizia potrivită mult mai ușor!

Pentru că vorbim despre o investiție pe termen lung, achiziționarea unei locuințe trebuie să țină cont de câteva criterii esențiale. Pe lângă zonă sau confort, trebuie să ai în vedere și sistemul de creditare, care este costul cel mai avantajos pe termen lung. Iată câteva sfaturi utile care te vor ajuta să iei decizia potrivită mult mai ușor!

Prețul.

Criteriul principal de selecție este bugetul. Prețul apartamentului poate fi diferit în funcție de dotările alese, dar și de sistemul de creditare pe care îl alegi. Dacă alegi rate direct la dezvoltator nu vei fi condiționat de un contract pe o perioadă lungă de timp cu nicio bancă, iar ratele lunare le stabilești de la bun început cu dezvoltatorul imobilului. Prețul imobilului poate varia și în funcție de zona în care este situat imobilul, dar și de facilitățile pe care le oferă zona. Câteva dintre facilitățile importante:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Magazine.

Cu siguranță nu îți dorești un apartament care să fie situat cât mai departe de orice magazin. Ai nevoie aproape de casă de magazine cu produse alimentare, produse de îngrijire, haine, farmacii, restaurante și terase.

Școli și grădinițe.

Un apartament este cumpărat pentru o perioadă îndelungată de timp, motiv pentru care trebuie să gândești pe termen lung. Dacă familia se mărește atunci trebuie să iei în calcul o zonă care îți pune la dispoziție școli și grădinițe. Acest avantaj este important deoarece nu vei pierde mult timp în trafic.

Spitale sau clinici medicale.

În caz de nevoie este important să primești ajutor în timp util. Tocmai din acest motiv, asigură-te că ai aproape de tine o unitate medicală care îți pot sta la dispoziție oricând.

Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Bullying in randul copiilor – preventie si sfaturi Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Construcția blocului.

Foto: Pixabay

Multe dintre blocurile vechi nu mai sunt atât de sigure, motiv pentru care tot mai mulți cumpărători se îndreaptă către blocurile nou construite. Înainte de a lua decizia finală, cere-i dezvoltatorului informații despre materialele de construcție folosite. Blocul este construit din cărămidă sau din BCA, care material asigură un grad de termoizolare mai mare. Vorbim aici și despre siguranța pe care trebuie să o verifici, care sunt reparațiile sau înlocuirile care ar putea apărea.

Priveliștea.

Foarte important este și modul în care este structurat apartamentul. Decomandat, semidecomandat, balcon închis ori deschis, dar și care este priveliștea pe care ferestrele ți-o oferă. Verifică dacă cel puțin una dintre ferestre are vederea către soare, pentru a te asigura că dispui de o sursă naturală de lumină în casă.

Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023

Cheltuielile.

Verifică înainte care sunt costurile de întreținere pentru apartamentele din bloc, dar și care sunt restul utilităților pe care ești nevoit să le achiți. Dacă ai loc de parcare, ce cost presupune sau care sunt impozitele care îți revin ție de plată.

Vecinii.

Ar fi ideal dacă ne-am putea alege vecinii, însă o verificare înainte de a semna contractul, ți-ar prinde chiar bine. Vezi dacă există zgomot în bloc, dacă sunt copii mici care ți-ar putea perturba liniștea ori vreun vecin amator de petreceri.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri