Îți prezentăm mai jos câteva informații despre cum să alegi un espressor care să te ajute să îți prepari zilnic o cafea delicioasă.

La birou, acasă, în oraș cu prietenii, în fiecare dimineață sau oricând simți nevoia de a fi în formă, cafeaua rămâne cea mai specială licoare din viața noastră. Dacă în trecut se punea mai puțin accent pe sortiment sau gust, în prezent au apărut diferite tipuri de cafea, moduri interesante de prăjire, feluri deosebite de preparare, gusturi diverse sau tipuri de intensitate.

Este adevărat că există o diferență uriașă între a bea o cafea preparată la ibric sau filtru și una pregătită la espressor. Trebuie să știi că, deși este foarte populară, cafeaua la ibric nu poate avea aceeași intensitate ca a uneia pregătită de un aparat special, așa cum este espressorul. Prepararea sa este greoaie, nu ai o unitate de măsură exactă, băutura obținută nu are o bogăție de arome și conține o cantitate mai mare de cofeină.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să alegi componente pentru baia ta Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Deși mai sănătoasă decât cea preparată la ibric, cafeaua pregătită la filtru duce lipsă de o serie de uleiuri și arome, care rămân în filtrul de hârtie. Potrivit specialiștilor, cafeaua espresso este deosebită. Are o spumă fină, densă și catifelată, gust intens, datorat măcinării și tasării cafelei, și este foarte bogată în arome. Această cafea espresso se obține printr-o metodă specială, cu ajutorul unui aparat profesional.

Îți prezentăm mai jos câteva informații despre cum să alegi un espressor care să te ajute să îți prepari zilnic o cafea delicioasă.

Tipuri de espressoare

Cafeaua espresso este cea mai bună, iar gustul său sublim nu poate fi exprimat în cuvinte. Sunt persoane care merg special în anumite localuri pentru a savura un espresso perfect. Dar cine a spus că nu poți avea parte de o licoare delicioasă chiar la tine acasă? Te poți bucura oricând de dimineți magice sau întâlniri cu prietenii savuroase. În plus, ai la dispoziție o mulțime de opțiuni online pentru a cumpăra cafea boabe espresso la preț avantajos. Iată din câte modele de espressoare disponibile pe piață poți alege.

De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive Ghid pentru alegerea mobilierului interior Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii

Espressor cu cafea boabe – espressoarele automate oferă cel mai bun gust al cafelei. Deoarece au o râșniță integrată, acestea mărunțesc boabele de cafea exact înainte de a o prepara. Astfel, aroma nu se pierde, iar tu te vei putea bucura de cel mai intens gust cu putință. Un espressor de cafea automat permite reglarea gradului de râșnire,  a timpului de preparare sau a cantității de apă cu care este pregătit un espresso.

Tot ce trebuie să faci este să pui apă și boabe de cafea în recipientele dedicate, apoi să apeși pe buton. Acest aparat este indicat pentru uzul casnic, deoarece te ajută să îți prepari rapid o băutură delicioasă din boabe cafea proaspăt râșnite.

Espressor cu cafea măcinată – expressorul manual depinde exclusiv de cafeaua preambalată sau vrac ori pad-uri. Prepararea băuturii presupune un pic mai mult efort decât simpla apăsare a unui buton. Totuși, multe dintre aparatele manuale au inclusă și o sită pentru dozele preambalate pe care le poți comanda sau le poți cumpăra aproape din orice magazin alimentar, care conțin cafea măcinată, denumite pad-uri.

Promenada Mall, Mega Mall si Vulcan Value Center isi asteapta clientii cu surprize si premii de Paste 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Este destul de comod să le folosești și să obții o băutură extraordinară într-un timp scurt. Singurul disconfort al espressoarelor manuale este acela că trebuie să faci mai multe operațiuni. Astfel, apare în primul rând necesitatea de a cumpăra o cafea măcinată care să îți placă. Poți opta și pentru a comanda cafea acasă. Apoi, trebuie să tasezi cafeaua în mod corespunzător pentru a fi compactă în portafiltru. Trebuie să te asiguri că ai suficientă apă în rezervor, în funcție de intensitatea cafelei pe care vrei să o savurezi, și să așezi portafiltrul la espressor.

Dacă îți dorești ceva mai special, poți opta pentru un aparat care are inclus și un recipient din care laptele proaspăt este extras pentru prepararea spumei, pentru o experiență ca la cafenea. Un espressor manual este o opțiune bună pentru acasă. Filtrul pentru cremă garantează un strat cremos de durată, iar presiunea ridicată asigură extragerea completă a aromei din cafeaua măcinată.

Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald Nu te mai mulțumi cu puțin! Meriți tot ceea ce este mai bun! 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline

Espressor cu monodoze – un astfel de aparat semiautomat este potrivit pentru cei care își doresc să scape de prepararea cafelei în stilul clasic, fie ea boabe sau măcinată. Capsulele pe care le găsești în magazine special create pentru aparatele cu doze îți asigură un espresso extraordinar printr-o preparare extrem de simplă.

Cum prepari un espresso delicios

Cu toții ne dorim să savurăm acasă o cafea espresso perfectă. Care este însă secretul reușitei? Acest tip de cafea este puțin mai pretențios, însă ai nevoie doar de un espressor de calitate, cafea proaspăt prăjită și puțin exercițiu.

În primă fază, trebuie să te asiguri că ai apă suficientă în rezervor. Ai grijă ce tip de apă folosești, deoarece apa cu conținut bogat de minerale ar putea modifica aroma băuturii tale. Dacă nu folosești cafea măcinată, pune într-o râșniță boabe cafea de foarte bună calitate. Este important să utilizezi râșnița goală și să macini fix atâta cafea cât ai nevoie. Dozarea este o etapă esențială. Standardul italian clasic este de 7 grame pentru un singur espresso și de 14 grame pentru un espresso dublu, așa că folosește sita care ți se potrivește. Distribuie uniform cafeaua în portafiltru pentru a acoperi toate spațiile libere. Presează cafeaua pentru a fi perfect compactă.

Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

După această etapă, poți monta portafiltrul la espressor. Pentru operațiunea finală, de extracție a băuturii propriu-zise, trebuie să te asiguri că apa care trece prin portafiltru are o temperatură de aproximativ 92-960C. Dacă apa nu este destul de fierbinte, savoarea esențială a unui espresso complet nu este extrasă în totalitate și vei obține doar o cafea lungă.

Alegerea unui espressor potrivit pentru tine ține doar de preferințele tale și de modul în care îți dorești să prepari cafeaua espresso. Indiferent de aparatul achiziționat, trebuie să știi că ai nevoie de exercițiu pentru a obține o licoare perfectă, cremoasă și gustoasă. Ține cont de indicațiile prezentate mai sus și cu siguranță vei savura în fiecare dimineață un espresso delicios.

Cauți haine sport pentru persoane pretențioase? Fii atent la acestea Cele mai încurajatoare citate despre succes Păr ultralung și bucle voluminoase, printre tendințele 2023 pentru păr

Featured foto by Nitr via Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri