Fiecare variantă are propriile sale avantaje și dezavantaje. Să le analizăm pe rând:

Dacă banii sunt o problemă în alegerea unei chirii perfecte, există alternative. Locuințele nemobilate sau mobilate parțial reprezintă o varianta mult mai economică, însă un astfel de spațiu vine la pachet și cu lipsurile aferente.

Ai fi pregătită să te muți într-un spațiu gol, doar pentru că este mult mai ieftin și mult mai aproape de jobul tău? Nu ar fi mai bună varianta unui spațiu gata mobilat - poate nu chiar pe gustul tău - dar pentru care ar trebui să plătești în plus 100-200 de euro?

Fiecare variantă are propriile sale avantaje și dezavantaje. Să le analizăm pe rând:

Apartamentele mobilate - avantaje și dezavantaje

Photo by Pixabay from Pexels

Dacă mergi pe această primă variantă:

AVANTAJ: Timpul de mutare este mult mai mic

Asta pentru că pășești într-un spațiu complet echipat cu toate cele necesare unui trai decent: lustre moderne, frigider spațios, mașină de spălat cu mai multe programe etc Cu cât locuința ta este mai echipată, cu atât te poți muta mai rapid în noul tău apartament. Nu trebuie să mai dormi câteva nopți pe la prieteni, până când patul cel nou ajunge la destinație. Nu trebuie să faci baie la părinți, până când îți cumperi o baterie nouă de duș. Semnezi contractul și te muți!

AVANTAJ: Economisești banii cu care ar trebui să cumperi mobilier

Dacă te muți într-un apartament mobilat, totul este pregătit pentru confortul tău. Deci nu trebuie să faci decât cumpărături pentru obiecte de decor, sau pentru obiecte sanitare noi, în locul celor pe care proprietarul le avea deja instalate: perdele de duș noi, o baterie nouă pentru chiuveta de la baie etc. Ține cont că poți cumpăra aceste produse din banii tăi, amortizându-le apoi prin plata unei chirii lunare mult mai mici, până când ți-ai recuperat banii (situație în care proprietarul va rămâne, după plecarea ta, cu produsul respectiv)

DEZAVANTAJE:

Plata lunară a unei chirii mai mari / Mai multe obligații contractuale, referitor la posibilele plăți pentru contravaloarea prejudiciilor / Mobilă și electrocasnice în neconcordanță cu stilul tău de viață / Refuzul categoric al proprietarului de a le schimba.

Apartamentele nemobilate - avantaje și dezavantaje

Photo by Pixabay from Pexels

Dacă alegi această variantă pentru chirie:

AVANTAJ: Te constrâng mult mai puține obligații contractuale

Nu riști să strici nimic într-o casă nemobilată. Cu excepția geamurilor și a obiectelor sanitare, de care trebuie să ai grija pentru a rămâne într-o stare relativ buna, până în momentul ultimei luni de chirie, pericolul de a strica ceva este cât se poate de mic.  

AVANTAJ: Tu alegi stilul de amenajare al apartamentului respectiv

Dacă te muți într-un apartament nemobilat, amenajarea începe de la 0. Alegi stilul potrivit pentru fiecare încăpere a casei, de la culori, la linii, de la materiale, la lumini. Un apartament nemobilat prinde viață în urma alegerilor pe care le faci: lustre moderne sau clasice? Scaune de bucătărie sau colțar? Perdele sau storuri?

DEZAVANTAJE:

Chiar dacă prețul chiriei este mai mic, mobilarea ulterioară te va face să scoți din buzunar o sumă considerabilă. Mobilarea unui apartament se face treptat, deci va dura până când te vei bucura pe deplin de potențialul său.

Apartamentele mobilate parțial - avantaje și dezavantaje

Photo by MockupEditor.com from Pexels

AVANTAJ: Poți influenta stilul general al unei încăperi

Chiar dacă cele câteva obiecte de decor sau corpuri de mobilier nu sunt pe placul tău, poți întoarce balanța în favoarea unui stil pe care îl găsești atractiv. Un apartament mobilat parțial îți permite să achiziționezi suficiente elemente de decor astfel încât să transformi un spațiu lipsit de viață într-o oază plină de culoare, obținând astfel decorul pe care l-ai visat mereu.

AVANTAJ: Poți gestiona spațiul liber după bunul plac

Un apartament mobilat parțial îți permite să valorifici spațiul disponibil așa cum vrei. Poți transforma o cameră goală într-un dressing, sau un colț de câțiva metri pătrați din living în mini-sala ta de fitness.

DEZAVANTAJE:

Poate lăsa impresia de neglijență în amenajare / îți va fi mai greu să potrivești stilul unui mobilier vechi și deteriorat cu stilul modern al corpurilor noi de mobilier pe care le achiziționezi. 

Foto homepage: Photo by Pixabay from Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri