Nicolai Tand la startul Crosului Casiopeea: Mi-ar placea sa ne invatam copiii de mici despre compasiune si empatie

Pentru Nicolai Tand, debutul toamnei coincide cu o multime de proiecte noi, incitante, atat in domeniul care l-a facut celebru, bucataria, cat si in proiectele sale de suflet, in care se implica din convingerea ca va schimba ceva in mentalitatile romanilor.

Nicolai se pregateste sa adauge o rubrica noua de grooming pe blogul sau, www.nicolaitand.ro , dar are si o multime de surprize pentru cititori, care in curand vor avea sansa de a gati live alaturi de el. De asemenea, maramureseanul va continua proiectul sau drag, „Spirit Romanesc”, un proiect ce aduce in prim plan povestile romanilor care duc traditiile si mestesugurile mai departe. Nicolai si sotia sa, Monica Tand, vor calatori prin toata tara in cautarea lor. Chiar daca Monica e foarte dedicata blogului sau de fashion si de lifestyle, www.monicatand.com, si ii aloca tot timpul ei liber, ideea de a intra in casele romanilor si de a scoate la iveala mesteguri uitate i-a placut inca de la inceput.

Pana atunci insa, sarmantul bucatar se va implica pentru a doua oara consecutiv intr-un alt proiect al sau de suflet, Marsul si Crosul Casiopeea, la al carui start se va alinia sambata, 26 septembrie, in Parcul Izvor, alaturi de Monica si cei doi copii ai lor. Taxa de inscriere la cea de-a 6-a editie a acestui cros umanitar se doneaza integral in scopul achizitionarii de proteze mamare destinate femeilor care au suferit mastectomie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni

Atunci cand vine vorba de campanii umanitare, care au rolul de a transforma locul in care traim intr-o lume mai bună, eu nu pot sta deoparte. Particip din nou la acest cros intrucât proiectul pune pret pe valorile in care cred si eu si pe care le consider esentiale pentru a ne putea bucura cu adevărat de viata: sport, sanatate si intrajutorare. Sa alergi cot la cot cu o multime de oameni pentru o cauza comuna e o experienta pe care nu o poti rata in viata asta. E un sentiment unic. Iti da forta si energie”, spune Nicolai Tand. Ca o dorinta personala legata de acest proiect, lui Nicolai i-ar placea sa vada si adolescenti implicati. „Chiar daca vrem sa ne protejam copiii si avem tendinta de a ii tine intr-o bula de cristal, de la 15 ani incolo cred ca e foarte important ca acestia sa dea piept cu viata. Nu mi se pare deloc devreme sa ii invatam despre importanta preventiei, dar si despre compasiune si empatie. Mi-ar placea sa vad familii insotite de copiii lor. Nu conteaza daca sunt fete sau baieti. Tinerii din ziua de azi comunica si se influenteaza intre ei, posteaza cel mai des pe social media si ei reprezinta schimbarea de maine. De ce sa nu sadim in ei devreme dorinta de a se implica in ajutorarea comunitatii?!”, spune Nicolai.

Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest

Monica Tand: „Sunt o persoana foarte solidara, tocmai de aceea voi fi prezenta a doua oara. Intr-o lume în care totul se derulează pe repede inainte, intr-o lume in care credem ca noua, mamelor sau prietenelor noastre nu ni se poate intampla sa ne confruntam cu cancer la san, Crosul Casiopeea e un semnal de alarma. Sunt convinsa ca multe femei s-au dus la analize in urma acestei actiuni. Mai mult, atunci cand o femeie se imbolnaveste si ajunge in situatia de a avea nevoie de proteza mamara, nu prea ii poti alina durerea cu incurajari sau cu vorbe bune. Trebuie sa actionezi, sa contribui cu un mic ajutor, prin fapte. Nu prin vorbe. Eu as vrea ca participantii de anul trecut sa se intoarca, dar sa ii informeze si pe cei din jurul lor despre cros. Si as vrea sa vad mai multi oameni deschisi, mai multi formatori de opinie implicati, care sa transmita mai departe relevanta acestei actiuni. Alergam pentru ca suntem alaturi de femeile care sufera de aceasta maladie, alergam pentru ca lupta impotriva cancerului la san nu se castiga in tacere, departe de ochii tuturor. Mie, care sunt o persoana foarte practica, vazand atatia oameni implicati, mi-a dat si speranta. Actiunile concrete imi dau mereu optimism. Am eu o vorba: Dream big. Act small. Start now. Ceea ce azi pare un gest mic maine ar putea aduce o schimbare majora. Iar asta e o lectie pe care am învăţat-o de la prima editie”.

Inscrierile se fac oricand pe site-ul www.casiopeea.org sau la fata locului chiar in ziua crosului, 26septembrie, incepând cu ora 08:30. Cei care doresc să susțină cauza pot dona si separat fonduri in conturile Asociatiei Casiopeea. Crosul Casiopeea vizeaza mobilizarea de parteneri, prin achitarea taxei de inscriere de 40 RON/adult sau o donatie de 1 pana la 5 lei, respectiv 20 lei la copiii si adolescentii inscrisi.

Din 2010, 16.000 de persoane au parcurs 45.000 de kilometri participat la cursele Casiopeea din Bucuresti si Brasov, fiind donate peste 1.400 de proteze mamare. Pana acum, in cele 6 editii, au susținut cauza Maia Morgenstern, Corina Dragotescu, Medeea Marinescu, Monica Davidescu, Ruxandra Dragomir, Laura Badea, Nicolai Tand, Florentina Opris, Corina Ungureanu, Claudia Presecan, Luiza Bogdan, Dorian Boguta. La ediția din 2014 s-au inscris 2.700 de concurenti, sustinuti la start de Monica Davidescu, Nicolai si Monica Tand, precum si de Ruxandra Dragomir.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri