1 Iulie 2020 publicat în Copil 3 share-uri

Frica de dentist la copii este foarte comuna si deseori poate duce la amanarea consultatiilor sau tratamentelor dentare. In plus, ideea in sine de a merge la dentist, precum si experienta din cabinetul stomatologic pot fi foarte stresante pentru copii. Care sunt cauzele fricii de dentist la copii, cum o putem preveni si gestiona, atunci cand cei mici se confrunta deja cu ea.

Frica de dentist la copii – informatii generale

Sanatatea dentara implica, printre alte obiceiuri sanatoase, si vizite regulate la medicul stomatolog. Chiar si in situatia fericita in care nu avem dureri dentare, carii sau alte probleme la acest nivel, este important sa mergem o data la 6 luni la un control stomatologic pentru a preveni si a trata din timp aceste probleme.

Frica de dentist sau anxietatea dentara este un fenomen foarte des intalnit la copii. Apare indiferent de varsta, gen, situatie socio-economica.

Frica de dentist la copii se manifesta prin:

  • reactii de evitare (refuzul de a merge la dentist, proteste, plans);
  • grija, anxietate, neliniste in situatia anticiparii unei viitoare vizite la dentist, cu dificultatea de a dormi in noaptea precedenta consultatiei;
  • in situatia in care copiii ajung in cabinetul dentistului, reactiile imediate pot fi tremur, plans, tipete, panica, nesiguranta; cei mici pot refuza sa intre in cabinet, sa se aseze pe scaun sau sa deschida gura.

Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nu te mai mulțumi cu puțin! Meriți tot ceea ce este mai bun! Dicționar de vise: Ce înseamnă când visezi șobolani? Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Foto: By MAD_Production/shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri