21 Decembrie 2018 publicat în Culinar 2 share-uri

Iată 2 rețete de deserturi speciale și delicioase de Crăciun pe bază de cafea aromată.

Dacă ți se întâmplă să crezi că nimic nu poate fi mai bun decât o cafea, mai gândește-te o dată și inspiră-te din atmosfera Crăciunului. De la rețete rapide și simple la feluri care îți vor uimi oaspeții, gândește-te la o ocazie în care îți va face plăcere să pregătești ceva cu propriile mâini și intră într-o lume a tradiției și a ideilor originale, toate legate de un singur ingredient: cafeaua. Lavazza te poate ajuta să îți îndeplinești dorința de a găsi această idee specială, adăugând o notă unică Crăciunului tău  și oferindu-ți două rețete speciale.

1. Panettone cu Zabaglione de cafea


Fie că pregătești o surpriză de dimineață, o cină plăcută alături de prieteni, un prânz sau o gustare delicioasă, renumitul cozonac italian Panettone (literalmente „pâine mare”) este alegerea perfectă pentru a însoți cele mai simple plăceri ale vieții italiene: să îi aduni pe cei dragi în jurul tău și să vă bucurați de momente frumoase împreună. Pentru a transforma Panettone într-o "rețetă" specială cu care să-ți surprinzi oaspeții, adaugă pur și simplu niște "Zabaglione" de cafea și serviți-le împreună.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

Ingrediente

  • 200 ml de cafea (espresso sau mocha)
  • 30 ml de lichior de cafea Borghetti
  • 6 gălbenușuri de ou
  • 120 g zahăr brun
  • 6 felii de panettone
  • 250 g de înghețată
  • Fructe de pădure

Mod de preparare

Separă gălbenușurile de albușuri și pune-le într-o cratiță împreună cu zahărul, apoi adaugă cafeaua și lichiorul.

Amestecă cu un tel și bate crema zabaglione într-un bain-marie până când amestecul devine moale și își dublează volumul.

Taie apoi felii de panettone și prăjește-le puțin pe ambele părți.

Mod de prezentare

Așază un strat de zabaglione pe farfurie și o cupă de înghețată deasupra. Pune restul de felii de panettone lângă acesta, decorează cu fructe de pădure și presară peste el zahăr pudră.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri