5 Martie 2019 publicat în Cultura 11 share-uri

Primăvara este momentul plimbărilor în parc și escapadelor la iarbă verde. Și cum este o perioadă perfectă pentru a petrece cât mai mult timp în natură, cărțile nu trebuie să-ți lipsească din geantă.

Pentru împătimiții de citit și nu numai, Libris.ro a alcătuit un top al celor mai vândute 5 cărți pe care ar trebui să le citești și tu în această primăvară.

Volumele care spun povești reale, precum “Tatuatorul de la Auschwitz”, sau povești inspirate din realitate, sunt printre cele mai căutate pe Libris.ro, unde pasionații au la dispoziție câteva sute de titluri încadrate în categoria bestseller din care să aleagă. Printre cei mai populari autori se numără Irina Binder și Jojo Moyes.

1. Femei care alearga cu lupii - Clarissa Pinkola Estes

În fiecare femeie se ascunde o creatură puternică, înzestrată cu instincte bune, pasionată, creativă și înțeleaptă. Adesea, însă, cultura și societatea au sufocat această “Femeie sălbatică”, au redus-o la tăcere, încercând cu obstinație să o “civilizeze”, forțând-o să-și asume roluri rigide, care-i înăbușă elanurile.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Psihanalistă și povestitoare, fascinată de mituri și legende, Clarissa Pinkola Estes ne invită să recuperăm această parte adânc îngropată în noi, vibrantă, generoasă, plină și dătătoare de viață. Prin săpături psihoarheologice în ruinele subpământeanului feminin și făcând apel la vechi tradiții, mituri și povești, ea ne deschide drumul și ne arată că stă în puterea fiecăreia să regăsească, înăuntrul său, “Femeia sălbatică”.

Puteți achiziționa cartea din librăria online Libris.ro.

2. Tu ai iubi un om ca tine? -  Cristi Grosaru

Un roman surprinzător, despre oameni, sentimente, dorințe și trăiri, care pare desprins din viața fiecăruia dintre noi, “Tu ai iubi un om ca tine?” te va cuceri definitiv. Natura umană este făcută în așa fel încât să caute. Să caute ce nu are. De aceea alergăm după persoane care nu ne vor și după lucruri care nu ne trebuie. Secretul este să te oprești și să te uiți la persoanele care te doresc și la lucrurile pe care le deții. Ceea ce te leagă de aceste lucruri este doar atașamentul care-ți asigură o nevoie falsă de afecțiune. De ce? Citește romanul și află răspunsurile la toate întrebările care te frământă!

Puteți achiziționa cartea de aici.

3. Strainul de langa mine - Irina Binder

Cea mai recentă carte semnată de Irina Binder, cel mai bine vândut autor român al ultimilor ani, “Străinul de lângă mine” spune povestea a trei prietene, “de vârste diferite, cu povești diferite, demente, dar reale sută la sută”. Cartea este inspirată din realitate și promite povești picante, fără cenzuri, pentru a lăsa vederii ceea ce suntem cu adevărat și pentru a ne rafina privirea ca să vedem cine ne este realmente “Străin” și de ce.

Puteți achizișiona cartea de aici.

4. Un bilet pentru Paris - Jojo Moyes

Nell are douăzeci și șase de ani și nu a fost niciodată la Paris. De fapt, nu a fost plecată niciodată într-un weekend romantic, niciunde. Să călătorească în străinătate nu este ceva ce ar face în mod obișnuit. Dar când iubitul ei nu apare pentru minivacanța plănuită, Nell are ocazia să le dovedească tuturor – inclusiv sieși – că viața poate oferi întotdeauna surprize. Singură în Paris, Nell își descoperă o latură pe care nu și-o cunoștea: aceea de ființă independentă și îndrăzneață. Ar putea deveni acest weekend cel mai aventuros din viața ei? Amuzantă, fermecătoare și irezistibilă “Un bilet pentru Paris” este o carte care nu-i va dezamăgi pe fanii autoarei Jojo Moyes.

Puteți achiziționa cartea de aici.

5. Tatuatorul de la Auschwitz - Heather Morris

“Tatuatorul de la Auschwitz”, un roman care a ajuns rapid bestseller în SUA, Canada, Australia, Africa de Sud, Olanda, Portugalia și Ungaria, și care a fost tradus în peste 35 de țări, este o carte care nu trebuie sa-ți lipsească din bibliotecă.

Puteți achiziționa cartea de aici.

Tatuatorul de la Auschwitz se bazează pe povestea din spatele unuia dintre cele mai puternice simboluri ale Holocaustului: numerele verzi-albăstrui tatuate pe bratele prizonierilor, femei și bărbați deopotrivă. Când lui Lale i se oferă ocazia de a fi Tatowierer la Auschwitz, tânărul evreu slovac înțelege că aceasta poate fi șansa lui să supraviețuiască, deși trebuie să-și înțepe până la sânge semenii, act pe care îl resimte ca pe o dureroasă profanare. De la masa la care lucrează, nici nu i se permite să ridice capul spre cei al căror destin îl pecetluiește astfel. Dar într-o zi reușește sa surprindă privirea unei tinere al cărei nume îl află în cele din urmă: Gita.

Foto homepage: By IgorAleks /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri