29 Octombrie 2019 publicat în Cultura 2 share-uri

O țară căreia nu poți să îi reziști. O vezi într-o poză și vrei să îi calci pământul și marea. Vrei să cunoști realitatea de pretutindeni a tărâmului numit Malta, unde cavalerii maltezi au lăsat povestea lor frumoasă, unde orașul Medina e iubit de localnici și de turiști laolaltă, unde Valletta îți arată casele ei din cărămidă galbenă trecute solemn prin veacuri, unde satul pescăresc Marsaxlokk se lasă vizitat de cei care vor să mănânce bun și tradițional într-un cadru verosimil, autentic…

Vorbești și tot vorbești despre o țară pe care tocmai ai vizitat-o... Cel care știe să te asculte poate că înțelege, dar e bine ca după ce te-a ascultat, să spună că vrea și el să vadă această țară. Malta este de văzut, de simțit, de mirosit. Simplul fapt că are o semnificație aparte atunci când o cunoști te face să vrei să o vizitezi și a doua oară.

Capitala este Valletta, o minune, ce pare complet ireală, din care se ivesc la tot pasul monumente istorice halucinant de frumoase. Toate păstrează o istorie din care se întrezăresc și azi pasiunea și fiestele mediteraneene.

Malta este țara în care vei contempla Marea Mediterană și te vei răsfăța în hoteluri de 5*, sau de 4*, cu panoramă minunată spre mare, dar și cu piscine exterioare sau interioare și programe de divertisment atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte

Malta este pentru oricine simte că e timpul să dea tonul unor vacanțe cu distracție și cu multă activitate. Dar este și pentru cei care vor să se relaxeze în plimbări liniștite cu vaporul pe marea Mediterană, sau să stea la soare pe plaje amenajate chiar lângă hoteluri. Poți  petrece cateva zile pe plajele minunate ale Maltei, ca Paradise Bay si Mellieha.

În Valetta, vei descoperi cele mai multe monumente istorice din lume. Cu o arhitectură barocă, Valletta impresionează turistul ce vrea să se aventureze printre străzi magice, înguste care duc direct spre mare. Orașul i-a aparținut în anul 1565 lui Jean Parison de Vallette, un Maestru al Ordinului Cavaleresc Maltez, care l-a ridicat după înfrângerea armatelor otomane. În traducere, Valletta înseamnă – “Orașul Supus”. Tot aici și-a pus amprenta arhitectul Francesco Laparelli, care a construit cetatea Valletta ca spațiu rectangular. Acesta și-a dorit ca toate străzile din oraș să pornească din mijloc și să își sfârșească drumul la marele Fort Sfântul Emo, care se află deasupra Mării Mediterane.

adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine

Odată ajuns aici, orașul-cetate are menirea de a te purta cu 500 de ani în urmă. Este inspirația turiștilor pentru o vacanță aparte, iar printre cele mai vizitate obiective turistice se numără Palatul Marilor Maeștri, unde istoria de 270 de ani amintește de cavalerii maltezi.Vei cunoaște Sala Armurilor, unde exponatele fac deliciul celor care apreciază frumusețea veche a obiectelor de război, dar și Co-Catedrala St. John construită în stil baroc, ( în secolul al-XVI-lea), de un architect maltez. Nu rata  Muzeul Naţional de Arte Plastice aflat într-un palat din secolul al -XVIII-lea, Biserica Maicii Domnului, Muzeul Național de Arheologie sau Muzeul Războiului.

Vei simți exaltarea când descoperi că, de fapt, Valletta este o urbe-cetate ca un castel. Este o scenă de teatru, din care încă razbate realitatea istoriei. Din peisaj nu lipsesc turnurile fortificate, meterezele și cărările înguste ale străzilor, care te poartă direct spre Marea Mediterana.

Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul Seceta din Europa scumpește legumele și fructele. Care sunt cele mai afectate culturi

Descopera Valletta pe jos

Ungherele minunatei Valletta trebuie descoperite mergând pe jos. Nu rata Upper Barrakka Gardens - Gradina publica din Valletta, un loc special pentru cei care iubesc peisajele naturale. Aceste “tablouri” îngăduie turiștilor să cunoască și orasele Vittoriosa sau Senglea. Plimbările pe Faleza Valletta îți dau motiv de relaxare și visare, iar navele care sunt acostate în acest port au restaurante ofertante, din meniul cărora nu lipsesc bunătățile tradiționale malteze.

Iubitorii de shopping sau turiștii, care nu vor să plece fără suveniruri malteze, pot poposi pe Strada Republicii, poziționată în centrul Valettei. Aici, magazinele sunt un adevărat paradis pentru oricine vrea să se delecteze cu brand-uri internaționale, sau cu produse autohtone.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Medina medievală, pentru oameni îndrăgostiți de frumos

Poate cel mai mult te va atrage în călătoria ta și minunăția numită  Mdina, urbea deosebit de frumoasă care atrage turiștii ce vor păstra un locușor cald în inima Orașului Tăcerii.

Vei descoperi și vei cunoaște îndeaproape o țară cu multe temple, cetăți, biserici și bazilici de o frumusește rară, un loc care păstrează tradiții, unde handmade-ul e o îndeletinicire pe care o vei întâlni la tot pasul, fie că e vorba de sticlă, piatră, aur sau argint.

Vizită în satul pescăresc Marsaxlokk

Nu trebuie ratat Marsaxlokk, cel mai mare sat tradițional de pescari din Malta, renumit mai ales pentru bărcile pictate de localnici manual, numite de  aceștia“luzzu”. Toate bărcile au “amprentate” doi ochi în partea din față, o tradiție păstrată de sute de ani. Superstițioși din fire, maltezii spun că astfel vor fi protejați de către zei pe mare, la pescuit.  Sunt ochii Osiris, zeul norocului, care le aduce pescarilor șansa  și protejarea de care aceștia au nevoie în călătoriile lor pe mare.

Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Tot în acest loc se află statuia Sf. Petru, patronul pescarilor. Aici sunt organizate în fiecare duminică târguri unde se vând suveniruri și pește proaspăt.

Pentru un revelion de poveste în Malta, oferta este mai mult decât avantajoasă.

Hotel Intercontinental 5*,  cinci nopți de cazare cu mic dejun, avion și bagaje la cală în perioada 28 decembrie- 2 ianuarie 2020, de la 650 euro/pers.

Hotel Solana 4* , cinci nopți de cazare cu mic dejun, avion și bagaje la cală în perioada 28 decembrie - 2 ianuarie 2020, 419 euro pentru o persoană.

MaltaTravel


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri