20 Mai 2019 publicat în Entertainment 14 share-uri

Pe lângă faptul că sunt relaxante și distractive, pasiunile noastre conduc la creșterea productivității, a inteligenței și creativității.

Hobby-urile contribuie la dezvoltarea personalității, aduc bucurie și valoare în viața fiecăruia dintre noi. Studiile au demonstrat că oamenii care acordă un timp limitat pentru pasiunile lor au mai multă imaginație, se concentrează mai bine și sunt mai fericiți.

Activitățile de delectare oferă o stare generală de bine și sănătate organismului, reduc stresul și îmbunătățesc abilitatea de a rezolva problemele din viața de zi cu zi. Hobby-urile te ajută să evoluezi personal și profesional, să îți stabilești obiective și să acorzi atenție lucrurilor care îți aduc fericire.

Ce poate fi dincolo de filme și seriale?

Mulți oameni au tendința de a considera că vizionarea unor filme la televizor reprezintă un hobby. Chiar dacă după o zi stresantă nimic nu pare mai relaxant decât să urmărește serialul preferat de pe canapea, specialiștii susțin că acest lucru mai degrabă ne obosește și mai mult. Creierul și ritmul cardiac încearcă în permanență să țină pasul cu imaginile frenetice, stimularea vizuală, sunetele și secvențele de acțiune. Este vorba de o reacție continuă de orientare, de aceea mai mult de trei episoade dintr-un serial aduc epuizare. Dincolo de această activitate există o mulțime de alte lucruri distractive care te pot face să depășești starea de plictiseală pe care ți-o oferă vizionarea filmelor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Cum îți poate aduce un hobby fericirea?

Hobby-urile înseamnă dedicare, intensitate, acțiune și frecvență. Atunci când faci în mod constant lucrurile pe care le iubești, experimentezi o gamă variată de emoții, iar stima de sine crește. Pasiunile tale te ajută să reduci stresul, să te relaxezi și să capeți o dispoziție mai bună. Când faci ceva din plăcere, în timpul liber, creierul primește pauza de care are nevoie pentru a ieși din rutina zilnică. Mulți oameni au iluzia ocupării și pierd timpul fără a face ceva notabil. Cu siguranță, un hobby te ajută să devii mai organizat și să îți prioritizezi activitățile astfel încât să te bucuri mai mult de tot ceea ce îți dorești.   

Cum poți alege hobby-ul perfect pentru tine?

Este esențial să tratezi cu responsabilitate și seriozitate interesele personale. Cele mai entuziaste persoane au reușit să își transforme hobby-urile într-o adevărată afacere. Așadar, orice activitate care îți oferă relaxare și o stare de bine poate fi pasiunea ta. Muzică, dans, gătit, citit, pictură, sport, călătorii, meditație – poți alege de la cele mai simple până la cele mai complexe experiențe.

Caria dentară – ce este și cum se tratează 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

În timp ce cauți să îți descoperi hobby-urile poți cerceta indicii din copilărie. Amintește-ți de lucrurile care te bucurau când erai copil și încearcă să recreezi activitățile în funcție de viața ta actuală. Cel mai important este să nu urmezi o pasiune care are un anumit factor de teamă, este copleșitoare sau prea plictisitoare. Hobby-ul e un lucru cu care trăiești și pe care îl dezvolți în mod constant, nu doar o etapă în viață. Iată câteva idei care să te inspire:

Hobby-uri creative

Dacă vrei să îți dezvolți imaginația, lectura este una dintre cele mai bune metode. De asemenea, pictura și muzica îți permit să te exprimi așa cum simți și să trăiești liber. Poți învăța să cânți la un instrument muzical sau să meditezi în mod regulat, îndreptându-ți astfel atenția și către interior. Realizarea obiectelor handmade aduce bucurie și împlinire. Chiar și deținerea unui animal de companie este un hobby care te va asigura că o să zâmbești în fiecare zi.

Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre

Hobby-uri ce te scot din casă

Pentru un spirit aventurier sunt indicate activitățile intense, mai departe de confortul casei. Fotografia este una dintre cele mai frumoase modalități de a petrece timpul liber. Cu un simplu aparat foto Sony ai posibilitatea de a trăi experiențe memorabile.

În cazul în care ai disponibilitate pentru mișcare, sporturile de iarnă sunt un hobby plăcut. Activitățile în natură, echitația sau distracțiile pe apă te ajută să ai parte de doze intense de adrenalină și bună dispoziție.

Învățarea unei limbi străine este, de asemenea, o oportunitate pentru a dezvolta conexiuni sociale. Totodată, șahul este un joc uimitor ce solicită o gândire strategică și antrenează ambele părți ale creierului.

Hobby-uri ce te pot inspira

Pe lângă distracție și voie bună, există și activități relaxante ce te pot inspira în viața profesională, dar și cea personală. Gătitul este o modalitate prin care poți adopta un stil de viață mai sănătos, în timp ce grădinăritul este benefic pentru corp și suflet.

Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Dacă simți că ai ceva de spus și îți face plăcere să scrii, lucrează la o biografie, compune poezii ori povești. Călătorește în locuri noi sau îndreaptă-ți atenția către acțiuni de voluntariat. În mod sigur, vei descoperi lucruri extraordinare care îți vor oferi împlinire și multe satisfacții.

Transformă-ți zilele obișnuite în activități plăcute și relaxante. Deși există o mulțime de hobby-uri eficiente, nu este recomandat să faci mai multe lucruri deodată. Acordă atenție adevăratei tale pasiuni și asigură-te că urmezi un hobby care să îți aducă în permanență buna-dispoziție de care ai nevoie.

Foto homepage: Photo by David Bartus from Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri