"Maleficent: Mistress of Evil", un film de aventuri fantastic, spune o nouă poveste, aprofundând relația dintre Aurora și nașa ei, dar și pe cea dintre Regatul Moors și vecinii săi.

Comunicat de presă

Cea mai recentă producție Disney pentru marile ecrane, “Maleficent: Mistress of Evil / Maleficent: Suverana Răului”, un film de aventuri fantastic, spune o nouă poveste, aprofundând relația dintre Aurora și nașa ei, dar și pe cea dintre Regatul Moors și vecinii săi.

Scenariul “Maleficent”, din 2014, nu numai că aducea o schimbare radicală în acțiunea unei povești cu zâne – cea mai cunoscută răufăcătoare din universul Disney blestema un nou născut să doarmă veșnic – ci și încasări globale de peste 750 de milioane de dolari.

Regizorul Joachim Rønning, un mare fan al filmului, a fost atras mai ales de personalitatea complexă a răutăcioasei Maleficent. “Angelina Jolie a creat ceva cu totul unic prin acest film și personaj. A fost o mișcare foarte îndrăzneață a celor de la Disney să creeze un fel de antierou despre care era greu de spus dacă e mai degrabă rău sau mai degrabă bun”, spune el.

Relația dintre Aurora și nașa sa cea întunecată, Maleficent, a captivat publicul de toate vârstele și, deși a existat interes al actorilor pentru a mai face încă un film, producătorii aveau nevoie de un motiv întemeiat pentru a da curs ideii. “Mi-am dorit să revenim cu încă un film, mai ales că mi-a plăcut la nebunie să lucrez pentru primul. Mi-a plăcut mult ce transmite despre oameni și cum se dovedesc a fi ceea ce nu ai fi crezut că sunt. Tot ce ne-a trebuit acum a fost să fim siguri că povestea e solidă și că spune ceva despre această relație unică”, spune actrița Angelina Jolie (Maleficent).

Scenarista Linda Woolverton este o fină cunoscătoare a universului Disney, mai ales că a semnat scenariile pentru filme celebre ca “Frumoasa și Bestia”, “Regele Leu” și “Alice în Țara Minunilor”. În plus, ea a fost cea care a creat povestea zânei cu coarne care s-a desprins din clasicul film animat “Frumoasa din Pădurea Adormită” din 1959. Așa că un pas firesc a fost ca Woolverton să scrie scenariul și pentru acest nou film: “Maleficent: Mistress of Evil / Maleficent: Suverana Răului”.

Împreună cu co-scenariștii Noah Harpster și Micah Fitzerman‐Blue, Woolverton a schițat o poveste care continuă aventura din primul film, acțiunea petrecându-se la câțiva ani distanță, continuând să aprofundeze relația complexă dintre Aurora și Maleficent. Punctul de plecare este momentul maturizării Aurorei, care acum este o tânără cu responsabilități pe măsură și care pornește într-o călătorie de redescoperire în mijlocul a două lumi rivale.

Angelina Jolie, deținătoare a premiului Oscar și a trei Globuri de Aur, a fost foarte încântată că noua poveste abordează o serie de aspecte importante și relevante. “Ce presupune o familie, ce îi aduce împreună pe membrii ei? E Aurora mai potrivită pentru o viață petrecută desculță în ținutul zânelor Moors unde toate creaturile sunt egale sau e mai degrabă făcută pentru a trăi într-un castel în lumea normală, confruntându-se cu problemele și grijile oamenilor?”, se întreabă actrița.

Pentru regizor a fost esențialmente important ca filmul să fie spectaculos, dar și ca povestea să își tragă seva din profunzimea personajelor. “La fiecare poveste mă preocupă miezul emoțional, inima poveștii. Unul dintre motivele pentru care primul film Maleficent a ajuns atât de popular a fost pentru că a ilustrat o călătorie emoțională foarte puternică, cu care publicul a putut rezona. În povestea aceasta Aurora pleacă de acasă, un moment pe care îl urăsc toți părinții și cam asta simte și Maleficent”, explică regizorul.

“Filmul acesta e clar despre emoții. Suntem cu toții prinși în acest univers fantastic, însă totul se reduce la relația dintre Maleficent și Aurora și acesta este elementul care mă va atrage mereu la această poveste”, afirmă Elle Fanning (Aurora), cea care avea 14 ani când a jucat-o prima dată pe Aurora și care acum are 20 de ani.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri