Ce înseamnă să fii părinte? Citate despre și pentru părinți care îți vor atinge inima într-un mod profund

20 Februarie 2019 publicat în Familie 114 share-uri

Nu este ceva pentru care ai fost vreodată cu adevărat pregătit(ă), dar a fi părinte este una dintre cele mai frumoase experiențe din lume...

Relația dintre părinți și copii este una dintre cele mai provocatoare, complexe, interesante și speciale relații interumane și, pe bună dreptate, ne putem referi la legătura dintre un copil și părinte ca la cea mai profundă și importantă din viața și dezvoltarea psiho-emoțională a unei persoane.

Rolul unui părinte în viața unui copil și mai târziu a adultului este covârșitor, iar a-i crește frumos este o misiune pe care ne-o asumăm cu zâmbetul în inimă, indiferent de cât de greu poate fi în anumite momente. De asemenea, indiferent de vârsta pe care o ai, este întotdeauna reconfortant să știi că ești copilul cuiva, că cineva te-a iubit mai mult decât pe oricine altcineva pe lumea aceasta. Ți-am pregătit o colecție cu cele mai frumoase citate despre părinți, citate care îți vor atinge inima într-un mod profund.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Dicționar de vise: Ce înseamnă când visezi șobolani? ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

Cele mai frumoase și impresionante citate despre părinți

Citate despre părinți: despre iubirea, mulțumirea și recunoștința dintre părinți și copii

Adâncimea iubirii părinților pentru copiii lor nu poate fi măsurată. Nu este că nicio altă relație. Depășește chiar preocuparea pentru viață în sine. Dragostea unui părinte pentru copilul său este continuă și transcede durerea sufletească sau dezamăgirea. (James E. Faust)

Trimite-ți copilul la culcare fericit. Indiferent de grijile tale, oferă-i întotdeauna un sărut călduros de noapte bună. Amintirea acestui gest în anii furtunoși pe care soarta îi poate rezerva pentru el va fi precum steaua din Betleem pentru păstorii rătăcitori. “Tatăl meu, mama mea – m-au iubit!” Indiferent de cum ar fi soartă, ea nu poate lua acest balsam binecuvântat pentru inimă. (Charles Bullock)

Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Bullying in randul copiilor – preventie si sfaturi Parenting constient (mindful parenting) – recomandari si sfaturi

Iubirea unui părinte este întreaga indiferent de cât de multe ori s-a împărțit. (Robert Brault)

Indiferent de cât de departe ne ducem, părinții noștri vor fi întotdeauna înăuntrul nostru. (Brad Meltzer)

Într-un fel, fiecare părinte își iubește copiii. Însă unii părinți sunt prea frânți încât să îi iubească bine. (William Paul Young)

Copiii tăi au nevoie cel mai mult să-i iubeșți pentru ceea ce sunt, nu să-ți dedici tot timpul pentru a-i corecta. - Bill Ayers

Foto: Yuganov Konstantin/shutterstock.com

Bunătatea tatălui tău e mai înaltă ca muntele. Bunătatea mamei tale e mai adâncă decât marea. – proverb japonez

Pe măsură ce copiii tăi cresc e posibil să uite ce le-ai spus, dar nu vor uita niciodată cum i-ai făcut să se simtă.- Kevin Heath

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive

Să-ți iubeșți copiii înseamnă să le oferi întreaga ta atenție și timpul tău. – Kevin Heath

Lumea vorbește minții noastre. Părinții vorbesc inimii noastre. – Hain Ginott

Când îți privești mama în ochi știi că ea îți oferă cea mai pură dragoste de care vei avea parte vreodată – Mitch Albom

Dacă niciodată nu ai fost urât de copilul tău, înseamnă că nu ai fost niciodată părinte. - Bette Davis

Citate despre părinți: ce înseamnă să fii părinte?

Mai întâi părinții tăi ți-au dat viața ta, dar mai apoi au încercat să îți dea viața lor. (Chuck Palahniuk)

Cum este să fii părinte? Este unul dintre cele mai dificile lucruri din lume pe care le vei face, dar care te învață în schimb semnificația iubirii necondiționate. (Nicholas Sparks)

De ce e bine să îmbraci haine noi de Paște. Mulți credincioși nu știu adevăratul motiv al acestei tradiții Caria dentară – ce este și cum se tratează Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM?

Asta înseamnă a fi părinte, a descoperit Sabine. Îți vei iubi copiii cu mult mai mult decât ți-ai iubit vreodată proprii părinți și, admițând că proprii copii nu vor înțelege adâncimea iubirii tale, vei ajunge să înțelegi iubirea tragică, neîmpărtășită, a părinților tăi. (Ursula Hegi)

Copiii tăi au nevoie de prezența ta mai mult decât de cadourile tale. (Jesse Jackson)

Părinții erau singurii obligați să te iubească. De la restul lumii trebuie să câștigi iubirea. (Ann Brashares)

Nu vei înțelege cu adevărat natura umană până când nu vei ști de ce un copil care se dă într-un carusel le va face întotdeauna cu mâna părinților săi de fiecare dată când este în dreptul lor – și de ce părinții lui îi vor face cu mâna la rândul lor. (William D. Tammeus)

Oxitocina – tot ce trebuie sa stii Test de dragoste: Ce semn arată că sunteți suflete pereche? Testul noilor începuturi: Ce ușă ți se deschide în viitorul apropiat?

Dumnezeu nu putea fi peste tot în același timp, așa că a creat mamele. – proverb evreiesc

Pentru că, și dacă întreaga lume ar arunca cu pietre în tine, dacă ai avea-o pe mama ta sau pe tatăl tău de partea ta, ai fi bine. (Jojo Moyes)

Când ai crescut copii, ai crescut și amintiri care se vor depozita direct în canalele tale lacrimale. (Robert Brault)

Laudă-ți copilul în mod deschis, ceartă-l în secret. (W. Cecil)

Foto: Studio Romantic/ shutterstock.com

A fi părinte… este despre a călăuzi generația următoare și a o ierta pe cea precedentă. (Peter Krause)

Cuvintele pozitive ale unei mame și ale unui tată sunt precum întrerupătoarele de lumină. Spune un cuvânt bun la momentul potrivit în viața unui copil și este ca și cum ai fi luminat o întreagă cameră a posibilităților. (Gary Smalley)

Test de personalitate: Ce nume ai fi avut dacă te-ai fi născut în altă epocă? Testul Originilor Divine: Ce zeiță te-a înzestrat? Amnezia infantila – de ce nu ne amintim primii ani de viata?

Nu îți folosi ascuțimea limbii cu mama care te-a învățat să vorbești. (Ali Ibn Abi Talib)

Decizia de a avea un copil este extrem de importantă. Înseamnă să decizi pentru totdeauna că inima ta să se plimbe în afară corpului tău. (Elizabeth Stone)

În spatele fiecărui copil care crede în el însuși se află un părinte care a crezut mai întâi. (Matthew Jacobson)

Când ai la rândul tău copii, începi să înțelegi ce le datorezi părinților. (Proverb japonez)

Nu doar copiii cresc, ci și părinții. Oricât de mult privim ca să vedem ce fac copiii noștri cu viețile lor, ei ne privesc pe noi ca să vadă ce facem cu ale noastre. Nu le pot spune copiilor mei să ajungă la soare. Tot ce pot este să ajung eu însumi la ei. (Joyce Maynard)

Unul dintre cele mai mari daruri pe care un părinte le poate oferi unui copil este să-l ajute să-și găsească talentele. (Sean Covey)

Poate că nu putem pregăti viitorul pentru copiii noștri, însă cel puțin ne putem pregăti copiii pentru viitor. (Franklin D. Roosevelt)

Părinții noștri au avut visurile lor, noi le avem pe ale noastre; generațiile care vor urma le vor avea pe ale lor. Fără visuri și fantasme omul nu poate exista. (Olive Schreiner)

Da, a avea un copil este cu siguranță unul dintre cele mai frumoase și iraționale lucruri pe care doi oameni care se iubesc îl pot face. (Bill Cosby)

Cea mai de preț moștenire pe care un om le-o lăsă copiilor săi este entuziasmul. (Thomas Edison)

La serviciu, poți fi înlocuit… dar ca părinte, ești de neînlocuit. - Maria Shriver

Foto: nadiia /Shutterstock

Părinții sunt precum Dumnezeu deoarece vrei să știi că sunt acolo și vrei ca ei să gândească bine despre tine, dar vorbești cu ei doar când ai nevoie de ceva. (Chuck Palahniuk)

Părinții nu sunt oamenii din care provii. Sunt oamenii alături de care vrei să fii atunci când crești. (Jodi Picoult)

Se cere atât de mult părinților și li se oferă atât de puțin. – Virginia Satir

Să simți compasiune pentru părinții tăi e un semn adevărat al maturității. – Anais Nin

Nu e nicio școală care să se ridice la înălțimea unui cămin decent și niciun profesor care să se ridice la înălțimea unui părinte virtuos. – Mahatma Gandhi

Există doar două moșteniri de durată pe care sperăm să le oferim copiilor noștri. Una dintre acestea: rădăcinile, iar cealaltă, aripile. - Goethe

Cel mai important lucru pe care părinții îi pot învăța pe copiii lor este cum să se descurce fără ei. - Frank A. Clark

Foto homepage: Zotev Valery/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri