Află cele mai utile sfaturi pentru a-l ghida pe princhindel în stăpânirea acestei noi deprinderi.

Mersul pe bicicletă are o mulțime de beneficii atât pentru adulți cât și pentru cei mici. Pe lângă faptul că reprezintă o modalitate ideală de a face mișcare, pedalatul poate fi extrem de distractiv pentru copii. Tu îți mai amintești primele încercări pe care le-ai făcut pentru a deprinde această abilitate despre care se spune că odată învățată nu se va uita niciodată?

Dacă vrei ca cel mic să învețe la rândul său să meargă pe bicicletă, atunci trebuie să știi că va avea nevoie de ajutorul tău. Află cele mai utile sfaturi pentru a-l ghida pe princhindel în stăpânirea acestei noi deprinderi.

Când îți poți învăța copilul să meargă pe bicicletă?

Este important ca orice părinte să înteleagă că fiecare micuț are propriul său ritm de dezvoltare. Prn urmare, nu putem spune că există o vârstă anume pentru ca cel mic să învețe mersul pe bicicletă; în timp ce unii copii vor fi gata mai devreme să se urce pe bicicletă, alții vor descoperii beneficiile acestei activități ceva mai târziu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ai încredere în tine! Lucrurile se vor aranja exact așa cum îți sunt menite Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Când îți este dor de cineva, pune mâna în dreptul inimii – în sufletul tău dragostea pentru acea persoană este nesfârșită

Totuși, ca regulă generală, primele ”cursuri” de pedalat ar trebui să aibă loc în intervalul de vârstă 3-6 ani. Chiar și așa, nu îți face griji dacă micuțul tău ciclist nu-și va putea menține echilibrul pe două roți în perioada mai sus menționată și are nevoie de accesorii ajutătoare; sunt cazuri în care copiii pot merge pe bicicletă fără niciun ajutor abia în jurul vârstei de 12 ani.

Cum alegi bicicleta potrivită pentru un copil începător

Primul criteriu în funcție de care vei alege bicicleta potrivită pentru copilul tău este vârsta micuțului. Dacă te gândești că cel mic poate să ia primele ore de pedalat folosind bicicleta fratelui mai mare, află că aceasta nu este tocmai o idee inspirată. Bicicleta adecvată vârstei are proprietăți speciale pentru etapa în care copilașul se află.

Când ai uitat să mai crezi în miracole, Universul îți oferă cele mai frumoase surprize! Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Atunci când nu mai crezi în nimic, îți rămâne o singură variantă: Să crezi în tine!

Șaua este un alt element-cheie căruia să îi acorzi atenție. Aceasta trebuie reglată astfel încât micul ciclist să poată atinge și să se poată sprijini cu picioarele pe sol, ținând genunchii ușor flexați.

Nu ar trebui să îți faci griji în privința acestei alegeri, deoarece magazinele de specialitate oferă o gamă variată de produse. Astfel, poți opta pentru biciclete obișnuite sau biciclete fără pedale, care îl vor ajuta să învețe să-și păstreze echilibrul.  

De asemenea, ia în calcul și alegerea unor accesorii de biciclete care să faciliteze efortul copilului și care să îi ofere un plus de protecție împotriva eventualelor accidentări. Ca atare, nu uita de achiziționarea unor roți ajutătoare care se pot monta și demonta rapid de pe bicicletă, a unei căști de protecție, a cotierelelor și a genunchierelor. Pentru a personaliza vehiculul pe două roți potrivit dorințelor celui mic poți alege, totodată, claxoane, coșuri, ori diverse accesorii care se aplică pe spițele roților sau stickere.

Îți doresc timp… Don Miguel Ruiz: Rugăciune pentru Libertate (libertatea de a fi cei care suntem cu adevărat) și Iubire Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Cum pregătești bicicleta copilului

Pentru a-l învăța să-și țină echilibrul pe două roți, primul pas este să detașezi roțile auxiliare ale bicicletei, asta după ce, în prealabil, le-a utilizat pentru a se familiariza cu statului de ”pilot”. Ocupă-te mai apoi de reglarea presiunii din anvelopele bicicletei, deoarece în cazul în care roțile sunt dezumflate, ghidonul va fi mai greu de manevrat. Poți afla care este presiunea corespunzătoare a anvelopelor analizând recomandările producătorului, inscripționate pe partea laterală a roților.

O zicală celebră afirmă că ”nimeni nu s-a născut învățat”. Așadar, ai răbdare atunci când îi predai celui mic primele lecții de mers pe bicicleta.

Foto homepage: Image by cocoparisienne from Pixabay

Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat  

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri