24 Aprilie 2020 publicat în Familie 13 share-uri

Modul in care alegi sa petreci timpul alaturi de copii are un impact semnificativ asupra dezvoltarii lor, asa ca e bine sa ai in vedere cateva moduri prin care poti transforma acest timp intr-unul care sa conteze cu adevarat.

Intre responsabilitatile de la munca si cele de acasa, de cele mai multe ori pare ca nu gasesti timp suficient pentru a face alte lucruri sau chiar pentru a te bucura de mai mult timp cu copiii. Insa cel mai bine ar fi sa te gandesti la cum sa petreci timp de calitate cu cei mici, nu la cat de mult timp stai cu ei.

Un studiu efectuat de Jurnalul pentru Casatorie si Familie mentioneaza faptul ca cei mici au nevoie de timp de calitate alaturi de parinti, indiferent daca e vorba de o ora sau o zi intreaga. Modul in care alegi sa petreci timpul alaturi de copii are un impact semnificativ asupra dezvoltarii lor, asa ca e bine sa ai in vedere cateva moduri prin care poti transforma acest timp intr-unul care sa conteze cu adevarat.

Asadar, iata cateva sfaturi de care sa tii cont:

Fii prezenta atunci cand trebuie

Cand te simti coplesita de responsabilitati, poate fi usor sa iti pierzi concentrarea atunci cand esti cu copiii. Totusi, atunci cand alegi sa petreceti timp impreuna este important ca atentia ta sa fie concentrata asupra activitatilor pe care le faceti. Acest lucru este cu atat mai important cu cat copii sunt foarte receptivi si isi pot da seama usor daca te concentrezi asupra altor lucruri.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior Școala de dans Arthur Murray Bucharest depășește pragul de 1000 de clienți Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA

O solutie poate fi sa incerci meditatia parentala. Mai exact, sa incerci sa fii cat mai atenta la ceea ce spun, sa stai cu ochii pe copii, sa ii intelegi si sa fii cu adevarat fascinata de micile minuni care sunt alaturi de tine in fiecare zi.

Intra in lumea lor

Copii invata cel mai bine prin joc, asa cea mai simpla modalitate de a petrece timp de calitate este sa va jucati impreuna. In plus, orice tip de activitate va ajuta sa creati o legatura speciala intre voi. Puteti alege orice tip de jocuri pentru copii, fie ca e vorba de cele de strategie, de vocabular sau de perspicacitate.

Nu te concentra pe cine castiga, ci mai degraba pe experienta impreuna si pe lucrurile pe care copilul tau le invata prin acest proces. De altfel, aceste activitati sunt cele mai potrivite pentru a uita de responsabilitati si te distra cu adevarat.

Organizati cine tematice

Cina reprezinta un moment perfect pentru ca toata familia sa se adune in jurul mesei si sa povesteasca despre ziua care tocmai a trecut. Iar ca sa te asiguri ca cei mici vor astepta cu nerabdare acest moment, poti organiza tot soiul de cine tematice. Poti avea intr-o seara mancare chinezeasca, in urmatoarea seara pizza, apoi planifica seara cu paste si tot asa. Atunci cand copii se distreaza, acestia sunt mai dispusi sa socializeze si sa vorbeasca despre orice.

Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire Ritualuri de Luna Nouă: activarea puterii de manifestare, atragerea dragostei și abundenței

In plus, poti profita de cinele tematice pentru ca cei mici sa gateasca impreuna cu tine, ceea ce inseamna si mai mult timp de calitate impreuna. Nu doar ca munca ta va deveni mai distractiva, ci este si o oportunitate pentru ca cei mici sa devina mai responsabili, sa simta ca sunt utili si apreciati pentru ceea ce fac.

Adu natura in casa

Chiar daca nu iesiti din casa, asta nu inseamna ca nu puteti sa va bucurati la fel de mult de activitatile din aer liber. De exemplu, puteti face impreuna un cort in casa folosind paturi, scaune si perne. Apoi, poti ascunde diferite obiecte prin casa pentru a organiza o vanatoare de comori.

Si chiar daca nu mai puteti face foc de tabara, cel putin puteti sa luati cateva bezele pe care sa le savurati impreuna. Gandeste-te ce alte activitati obisnuiti sa faceti in aer liber si da frau liber imaginatiei.

In concluzie, atunci cand petreci timp alaturi de copii este necesar ca atentia ta sa fie cu adevarat concentrata asupra activitatilor pe care le faceti. Fie ca e vorba de joaca, de pregatirea cinei sau construirea unui cort din paturi, poti transforma orice activitate in timp de calitate alaturi de cei mici.

Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul

Sursa foto: By Tomsickova Tatyana /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri