22 August 2018 publicat în Frumusete 2 share-uri

Câteva sfaturi care să te ajute să estompezi ridurile și mai ales să le previi:

Ridurile din zona ochilor sunt o problemă indiferent de vârstă -  chiar dacă ai 20 de ani și abia începi să observi formarea liniilor sau 35 de ani și două-trei riduri care sunt permanent pe pleoapa inferioară.

Pielea devine mai uscată odată cu trecerea anilor. Ridurile apar în jurul ochilor pentru că pielea este mai subţire şi mai sensibilă, aşa că aici se vor vedea prima oară semnele lipsei de somn, ale expunerii prelungite la soare și ale fumatului. Dar nu te îngrijora, îți oferim în continuare câteva sfaturi care să te ajute să estompezi ridurile și mai ales să le previi.

1. Nu uita să te bucuri de somn

Cercetătorii de la Spitalul Universitar Vilnius au descoperit că persoanele care dorm prea puțin sunt mai predispuse la apariția ridurilor și pot fi mai afectate de radiațiile ultraviolete, care pot păta și usca fața.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Ghid pentru alegerea mobilierului interior

În timpul somnului, corpul uman produce un hormon de creștere care stimulează reproducerea celulelor. Astfel, specialiștii susțin că 8 ore de somn pe noapte stimulează regenerarea pielii, spre deosebire de nopțile în care te bucuri de doar cinci ore de somn și cel mai probabil te trezești cu o față obosită și chiar puțin umflată.

Când nu te odihnești noaptea, corpul tău produce cortizol, un hormon care apare  ca urmare a stresului și care încetinește regenerarea celulelor și a țesuturilor. Este unul dintre motivele pentru care multe femei se trezesc dimineața cu o piele uscată și lipsită de strălucire.

2. Protejează-ți ochii cu ochelari de soare

Deși expunerea moderată la soare te poate ajuta să te bucuri de aportul de vitamina D necesar corpului tău, prea mult timp petrecut în soare îți va deteriora pielea. Un studiu publicat în  Journal of Molecular Sciences descrie efectele pe care le pot avea radiațiile ultraviolete asupra pielii:

Caria dentară – ce este și cum se tratează Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile
  • Apariția ridurilor;
  • Pigmentarea pielii;
  • Risc crescut de cancer de piele;

Deoarece pielea din jurul ochilor este mai sensibilă, trebuie să o protejezi de soare cu mai multă atenție. O pereche bună de ochelari de soare îți va proteja atât ochii cât și pielea din jurul lor de efectele nocive pe care le pot avea razele UV.

Mai mult, când ești în oraș cel mai probabil vei miji ochii pentru a vedea mai bine în soarele puternic. Când strângi des pielea din jurul ochilor în acest mod, acest lucru poate determina formarea ridurilor. Pentru a preveni această problemă estetică, poartă ochelari de soare de fiecare dată când te expui la razele lui.

3. Lasă-te de fumat

Fumătorii au mai multe riduri decât nefumătorii sau cei care au fumat în trecut dar s-au oprit, susține un studiu publicat în International Journal of Dermatology. Dar cum afectează mai exact fumatul formarea ridurilor?

Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Nicotina din țigări determină vasele de sânge din stratul superior al pielii să se îngusteze. Astfel, circulaţia sângelui este îngreunată și pielea nu mai primește la fel de mult oxigen și nutrienți importanți precum vitamina A, care asigură integritatea epiteliilor.

Mai mult, chimicalele din fumul de tutun împiedica formarea proteinelor care oferă fermitate și elasticitate pielii și anume colagenul și elastina. Rezultatul va fi o piele care începe să se lase și să se rideze prematur.

4. Nu uita să te demachiezi

După o zi obositoare, te gândești doar cum să ajungi mai repede în pat și poate uiți de un pas important înainte de culcare: demachierea. Ai crede că nu e așa o mare problemă să dormi cu machiajul pe fața o noapte, dar pe termen lung asta îţi poate afecta pielea.

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare

În timpul somnului, celulele corpului trec printr-un proces de regenerare prin care se repară singure. Dacă pielea feţei este acoperită cu un strat de machiaj, nu va putea să respire și va împiedica astfel mecanismul natural de reparare.

În plus, chimicalele pe care le conțin majoritatea produselor de machiaj pot dăuna epidermei tale dacă sunt folosite non-stop. În special în zona ochilor, care este mai delicată, chimicalele pătrund în piele și blochează formarea sebumului - un agent de hidratare pe care corpul tău îl secretă. Fără el, pielea devine uscată și predispusă la apariția ridurilor.

5. Folosește creme hidratante speciale pentru ochi

Pielea din jurul ochilor este mai sensibilă şi are nevoie de o îngrijire specială. Scopul final este prevenirea ridurilor și estomparea liniilor fine de sub ochi, dar nu poți folosi orice cremă pentru asta.

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Deși cremele de hidratare pentru ochi au aproximativ aceleași componente ca cele pentru față, dozele ingredientelor sunt mai reduse, pentru a nu irita zona, susțin doctorii de la Schweiger Dermatology Group.

Când alegi un produs pentru zona ochilor, e bine să optezi pentru unul fără parfum și hipoalergenic, care să nu irite pielea. În plus, caută creme cu ingrediente eficiente în prevenirea apariției ridurilor: retinolul ( o variantă de vitamina A), vitamina C și peptidele îți vor îmbunătăți structura pielii, conferindu-i un aspect întinerit.

Pentru ca zona din jurul ochilor tăi să aibă un aspect radiant și neted, e bine să începi punerea în practică a sfaturilor de mai sus cât mai rapid, deoarece prevenirea ridurilor e mai ușoară decât estomparea lor odată ce s-au format.

Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Sursă foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri