25 Octombrie 2018 publicat în Frumusete 43 share-uri

Singurul lucru concret pe care îl poți face pentru părul tău este să ai o grijă mai mare asupra modului în care îl întreții,

Este aproape imposibil să previi complet pierderea firelor de păr, oricât de mult ai încerca să-l protejezi. În realitate, singurul lucru concret pe care îl poți face este să ai o grijă mai mare asupra modului în care îl întreții, iar astfel să scapi de situațiile în care lași în urma ta pumni întregi cu păr.

Potrivit dermatologului american Francesca Fusco, din New York, o persoană pierde zilnic, în medie, între 100 și 150 de fire de păr, însă aceste căderi reprezintă doar un ciclu firesc. Orice înseamnă mai mult de atât poate fi provocat atât de o problemă de îngrijire sau de probleme medicale, precum un nivel scăzut de fier în organism. Dacă cele din urmă trebuie verificate la un specialist, problemele de îngrijire pot fi rezolvate cu puțină atenție.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Cele mai încurajatoare citate despre succes 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

5 greșeli care pot provoca pierderea părului:

1. Nu îți protejezi părul

Fiecare dintre noi a încercat de câteva ori să își onduleze părul sau măcar câteva șuvițe, chit că într-o tentativă de schimbare de look, chit că în scopul de a veni cu ceva nou înaintea unui eveniment special. În mod evident, nimeni nu îți poate interzice să folosești o placă de păr sau un uscător, însă poți alege mai inteligent, dacă vrei să îți protejezi părul cu adevărat.

În primul rând, atunci când vei dori să obții bucle spectaculoase și mai mult volum fără să îți afectezi firul de păr, apelează la o perie rotativă cu înveliș ceramic din turmalină, care protejează părul, datorită conducției termice eficiente care elimină punctele fierbinți.

5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare

De asemenea, poți aplica și un spray protector, iar efectul va fi spectaculos. De asemenea, un astfel de accesoriu se poate înscrie oricând pe o listă perfectă de idei de cadouri pentru femei, dacă te pregătești de o zi de naștere și nu știi exact ce să pregătești. În mod clar, nu vei da greș nici când îl folosești, nici când alegi să-l oferi cuiva drag.

2. Folosești peria prea des

Dacă ai mereu la tine o perie clasică pe care o folosești de fiecare dată când simți că părul este încâlcit, acest obicei poate fi una dintre cauzele principale pentru care și pierderea firelor de păr este atât de mare. Recomandarea este să folosești peria de două ori pe zi, dimineața și seara.

3. Exagerezi cu șamponul uscat

Șamponul uscat poate fi de foarte multe ori soluția salvatoare pentru diminețile târzii când ești în întârziere sau pentru momentele în care te simți luată pe nepregătite și trebuie să te aranjezi rapid. Folosirea acestuia de prea multe ori poate fi problematică pentru sănătatea părului tău, motiv pentru care nu trebuie să devină niciodată o soluție permanentă. Folosește-l de cel mult două ori, doar în clipele critice.

5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară 5 Seturi complete pentru manichira semipermanentă chiar la tine acasă 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor

4. Îți vopsești părul prea des

Vopseaua aplicată la un interval prea scurt de timp poate produce efecte nocive asupra părului tău, provocând căderea accelerată a firelor. Mai ales când încerci să-ți decolorezi părul prea des, nu vei face decât să-l usuci foarte tare și să-l slăbești.

5. Îți usuci părul imediat cum ai ieșit din duș

Dacă nu ești în situația în care trebuie să pleci imediat din casă, evită pe cât posibil să folosești uscătorul de păr atunci când părul tău este încă foarte umed. Părul umed este foarte fragil și poate fi afectat atunci când aplici căldură puternică peste el. Încearcă mai întâi să îl usuci cu un prosop, așteaptă până în clipa în care este puțin umed și abia apoi folosește uscătorul de păr.

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Elnur


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri