28 Noiembrie 2018 publicat în Frumusete 22 share-uri

Buzele crăpate pot fi enervante, dureroase, și pot duce chiar la sângerări și cicatrizări inestetice ale conturului buzelor. Și totuși, din varii motive, uneori ne facem că uităm de buzele crăpate, fie vară, fie iarnă. Totuși, putem face ceva! Și, dacă și tu cauți o rezolvare, te invit să descoperi cum îngrijești buzele pentru a evita crăparea. Dar și ce poți face dacă s-a ajuns la asta!

Că trebuie să fii atentă la vreme și condiții meteorologice, că ar fi cazul să știi totul despre cosmeticele și ritualurile ce țin de îngrijirea buzelor crăpate, sunt câteva lucruri ce țin de controlul tău. Sigur, nu poți schimba vântul aspru de iarnă, care sigur se pregătește să vină peste noi, dar poți ști cum previi crăparea buzelor, chiar și în condiții ”nefericite”.

Citește în acest material despre:

💋 Ce trebuie să faci în ritualul tău de frumusețe pentru îngrijirea buzelor crăpate

💋 Cum îngrijești buzele pentru a evita crăparea și ce cosmetice să alegi?

Buzele crăpate au multe cauze. De exemplu, știai că buzele sunt predispuse la crăpare tocmai pentru că nu au glande sebacee ca restul tegumentelor și tocmai asta le face mai sensibile? Ei bine, or avea ele niște minusuri, dar cu siguranță avem noi câteva plusuri sau soluții! Așa că te invit să citești cum îngrijești buzele pentru a evita crăparea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Caria dentară – ce este și cum se tratează Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Ce trebuie să faci în ritualul tău de frumusețe pentru îngrijirea buzelor crăpate

Dacă ai deja buzele afectate, nu mai vorbim despre cum previi crăparea buzelor! Dar putem vorbi despre cum îngrijești buzele pentru a evita crăparea, ceva mai jos! Și, mai ales, putem vorbi despre cum poți ajuta tegumentele deja afectate să devină catifelate, sănătoase, fine.

Ai grijă să exfoliezi și zona buzelor! Cu atât mai mult în îngrijirea buzelor crăpate ai nevoie de un scrub delicat. Și asta pentru că pielea ce se decojește nu este încă moartă și poate cauza sângerări! Totuși ai nevoie de un exfoliant, iar unul delicat este ideal! Fii atentă la cum îngrijești buzele pentru a evita crăparea și la ce poți face dacă s-a ajuns deja la piele deshidratată, sensibilă.

Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari

Vezi mai multe tipuri de scrub natural delicat

Nu uita și de hidratare! Un balsam hidratant, care conține ceară naturală sau ulei de cocos, unt de cacao sunt variante bune de a reține umezeala, hidratarea. Exfolierea și hidratarea sunt esențiale dacă vorbim despre cum îngrijești buzele pentru a evita crăparea.

Dacă totuși s-a ajuns la afectarea buzelor, fii atentă la pielea sensibilă din această zona! Sângerările pot cauza și infectare, zone abrazive, ce se pot agăța în haine ori chiar în șuvițele de păr. Să nu mai spun că buzele crăpate, care se decojesc, sunt greu de machiat, căci orice fond de ten sau contur, orice ruj sau gloss va accentua ”crevasele”!

Cum îngrijești buzele pentru a evita crăparea și ce cosmetice să alegi?

Cum previi crăparea buzelor? Poți face tu câteva lucruri! De exemplu, nu mai umezi buzele cu salivă! Dacă faci asta le usuci și mai mult! Un alt lucru: nu mai folosi balsamuri de buze cu arome! De ce? Cu cât sunt ”mai gustoase” cu atât îți vei linge buzele și asta întreține tocmai cercul vicios de care vrei să scapi!

Ghid pentru alegerea mobilierului interior Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Vezi mai multe balsamuri pentru buze, de firmă

Îngrijirea buzelor crăpate are nevoie de prevenție! De exemplu, ai mare grijă să asiguri protecție SPF buzelor tale! Ai nevoie de un balsam cu protecție solară, iarnă sau vară! Arsurile solare nu fac altceva decât să întrețină tegumentele uscate, deshidratate, care se cojesc. Ce mai poți face tu? Cum previi crăparea buzelor și cum îngrijești buzele pentru a evita crăparea?

Acoperă gura dacă treci prin frig, ploaie, ninsoare, viscol! Evită produsele cosmetice cu alergeni (parfumurile pot fi un astfel de produs de evitat!). De asemenea, în ritualul tău de îngrijire, nu uita de hidratare! Din exterior, dar și dinăuntru!

Citește acest review la balsamul de buze în figurină de bufniță simpatică

Iar ca să îți fie mai ușor să te dai cu balsam, să nu uiți, alege unul simpatic tare, de care să îți fie drag să îl folosești! Uite aici o propunere de balsam de buze hidratant în figurină drăgălașă de bufniță

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii

Sper că sugestiile mele legate de cum îngrijești buzele pentru a evita crăparea să te ajute, cu atât mai mult acum, în mijloc de sezon rece! Mai găsești și aici câteva detalii despre cum ai grijă de buzele tale în sezonul rece, când vremea e foarte dură mai ales cu buzele tale!

Sursa foto front page  – Unsplash

Un material de Iulia Claudia Dumitru - autor Kudika Shopping


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri